Herrlag

Värmdö IF vs FC Linköping City
2017-10-15 10:26

Årets sista match spelades på Värmdövallen igår lördag 14 oktober.

Vi tog emot redan klara seriesegrarna FC Linköping City, i en på pappret match som inte gällde något. Men så fel det kan vara, Linköping ville vinna, för att försöka bli bästa div 2 lag i landet, i poäng. Vi vill vinna för att avsluta säsongen med en vinst, men också för att säkra en plats i svenska cupen kval nästa år.

Avbytare: Viktor (mv) Vidar Nobel Eje Gordon

Matchen startar bra av båda laget, det är lite halvchanser åt båda hållen, vi spelar i kraftig motvind första halvleken. Insparkarna når knappt halva plan. Vi gör en bra halvlek, mot ett bra Linköping, vi saknar en del skärpa i sista 1/3 delen men skapar chanser. I slutet av första halvlek får Linköping en olycklig fotskada, i en närkamp på vår planhalva. Efter en 4-5 minuters behandling av spelarna så få han tyvärr avbryta matchen (inget alvarligt visar det sig sen). Efter detta avbrott har vi en svag period på 5 minuter, och då visar Linköping att dom är vassa, på många positioner, 0-1 efter ett inlägg från vår högerkant möter deras högerbreddare med en bra avslut i bortre, trots att han var  hårt uppvaktad av två Värmdöspelare.  Sedan gör Linköping även 0-2 på en frispark från längt håll, som tyvärr  med vindens hjälp seglar in över Lukas.

Paus 0-2

Vi pratar om att vi gjort en bra halvlek, vi kan och vill göra ytterligare bra 45 minuter, vi ska försöka vända detta.

Andra halvlek, vi fortsätter att göra en bra match, vi trycker på, har flera bra lägen, deras målvakt gör flera bra räddningar, vi borde nog både ha reducerat och kvitterat. Linköping är absolut inte ofarliga, men i denna halvlek får dem komma mest i kontringar, vilket dom gör bra, Lukas får göra flera bra räddningar, bla 2-3 frilägen, skönt för honom, och laget. Matchen slutar 0-2, vi gör definitivt vår bästa match under hösten, denna match. Det tar vi med oss, där vi brister lite, vilket har visat sig i höst, det är sista 1/3 delen, vi har inte varit tillräckligt vassa där helt enkelt.

Detta lag har dock gjort en bra säsong, efter våren var vi med i toppen, på 24 p, efter ett par sura förluster i början av höstsäsongen, så tappade killarna kanske den där sista % för att kriga hela vägen? Vi är ändå nöjda och vi har höjt vår lägsta nivå, från att dom senaste åren kämpat för kontraktet ända till dom sista omgångarna, det har vi inte behövt göra i år. Skönt!

Nu siktar vi på att höja oss ytterligare till nästa år. Planering är i full gång för 2018!

Tack alla inblanda i A-lagets organisation 2017 och ni som följer oss antingen på plats eller via sociala medier.