Fotboll
Herrlag

Fortsatt tungt efter förlust mot Enskede IK!
2018-08-27 12:27

Värmdö IF´s kräftgång fortsatte i helgen när Enskede IK kom till vallen på besök. Detta trots att hemmalaget spelmässigt kom upp till en högre nivå än tidigare matcher, men marginalerna är tyvärr inte på Värmdö´s sida just nu och spelarna har det inte lätt mentalt för tillfället!

Startelvan:

Simon Nyström

Nikola Radulovic (45) - Simon Turesson - Morgan Fehrling - Erik Gustafsson (65)

Linus Christensen

William Palmén (45) -   Ismail Okur

Gordon Jordell                                                             Nicholas Netteryd (75)

Alvin Björck (79)

Matchen kom att börja på ett tydligt sätt för Värmdö vilka tog tag i taktpinnen där det handlade om att visa karaktär och styrka hemma på vallen. Simon Nyström var tillbaka mellan stolparna och gjorde en missbedömning tidigt i matchen vilket resulterade i en frispark innanför straffområdet. Enskede förvaltade det inte bättre än att placera bollen i en stark mur.

Det var Värmdö IF som skapade de bästa lägena i inledningen då Nicholas Netteryd både en och två gånger kom till läge framför den duktige Enskede målvakten "Zalle", men ett uppoffrande försvarsspel av mittbackarna i Enskede resulterade i att Värmdö aldrig fick till det sista avslutet.

Istället, från ingenstans, skulle Enskede IK ta ledningen efter ett snabbt anfall längst högerkanten då den notoriske målskytten Bachir Katourgi vände upp ostört och drog till med ett vackert skott utanför straffområdet i den 25 minuten. Värmdö-spelarna tappade i energi och den tunga säsongen ekade i spelarnas tankar trots en bra start på matchen.

Redan fyra minuter senare skulle det utökas för bortalaget då samma spelare tog vara på ett slarvigt spel från försvararna som resulterade i ett friläge för Bachir Katourgi, och trots att Simon Nyström kom ut "rätt" i situationen lyckades just Katourgi med att ta en egen retur för att sätta den enkelt in i mål.

Första halvlek slutade 2 - 0 till bortalaget.

Till den andra halvleken kom Värmdö IF ut som ett nytt lag med mycket inspiration. Spelarna tog återigen kommandot och taktpinnen i matchen vilket skulle ge lägen. Erik Ejermark fick ett ypperligt läge att reducera men avslutet hamnade rakt på målvakten. Även Nicholas Netteryd försökte sig på avslut som sköts utanför. Sakta men säkert spelade Enskede upp sig och efter en domarmiss på egen planhalva kunde bortalaget gå till ett anfall som avslutades i mål utav Mattias Folkesson i den 73 minuten. Och om spelarna i hemmalaget tidigare upplevde uppgivenhet, så var debaklet totalt efter 0-3 målet. Trots att man spelar upp sig, trots att man får till anfallsspel så blir inte avsluten tillräckligt kliniska eller bra för att komma tillbaka in i matchen.

Enskede får givetvis momentum utav det tredje målet och gör ytterligare två mål i slutet på matchen efter ett distansskott samt ett inspel i 78:de samt 85e minuten.

Säsongen har hittills varit en bedrövelse. På de 18 matcherna som spelats har man spelat ihop sex poäng, något som satt sina spår i omklädningsrummet. Just nu är det oerhört tufft att komma till Värmdövallen för träning, men om det är något som laget aldrig gör så är det att man aldrig viker ner sig.

Det trummas på under träningarna, under samlingarna, under bussresorna samt under matcherna.

Resultatet från gårdagen är inte signifikativt med hur matchen utspelas, samtidigt talar siffrorna alltid ett tydligt språk.

Värmdö IF kommer fortsätta att kämpa, just nu i en rejäl motvind!