Fotboll
Herrlag

Värmdö tog en efterlängtad seger!
2018-09-11 15:06

Efter 17 raka matcher utan seger kom den efterlängtade trean i lördags då Nora BK kom på besök till Värmdövallen!

Efter en mållös första halvlek byttes nyförvärvet Roy Sevgili in på plan, och som han debuterade!
45 minuter senare hade Roy, som är tillbaka i föreningen efter en sejour i de blåa tröjorna under 2011-2013, gjort två mål och bidrog starkt till att Värmdö IF firade med segersång inne i omklädningsrummet!

Startelvan:

S. Nyström

A. Kotsiopoulos Holmberg - S. Turesson - M. Fehrling – I. Okur (60)

L. Christensen

W. Palmén (80) -   J. Eklund (45)

G. Jordell (85)                                                            E. Ejermark (85)

M. Llobera Janglin (85)

Matchen startade i BK Nora´s favör vilka kom till Vallen med ett högt stående försvar och tog kommandot till en början! Mittförsvaret Vestberg och Hasani dikterade matchbilden med smarta passningar vilket tvingade Värmdö IF ner i banan.

Hemmalaget såg skärrade ut och vore det inte för målvaktsgiganten Simon Nyström så hade det varit ledning för bortalaget i halvtid!
Två brända frilägen hamnade på Josef Steiner´s konto under de första 45 minuterna.

Värmdö var inte skärpta och alerta under den första halvleken, men skapade trots detta några lägen som kunde ha förvaltats bättre.
Jonathan Eklund försökte sig på ett vänsterskott som målvakten parerade.
Erik Ejermark kom till ett bra läge men målvakten gjorde återigen en fin räddning på avslutet och Nicholas Netteryd var ett ständigt hot under lördagen.

Första halvlek slutade 0-0.

Till den andra halvleken gjorde tränarduon direkt ett byte som skulle förändra matchbilden.
Redan nämnde Roy Sevgili byttes in istället för Jonathan EklundGordon Jordell flyttades ner som central mittfältare och försvarslinjen flyttades upp.
Det var ett helt annat lag som kom ut till Värmdövallen från hemmalagets omklädningsrum.

De blåklädda spelarna tog tag i matchen med ett tydligt mål, nämligen att ta tre poäng.
Den erfarne spelaren Hasani låstes i uppspelsfasen och BK Nora behärskade inte den press de utsattes för.
Andra bollarna hamnade alltjämnt hos hemmalagets duktiga mittfältsherrar Christensen och Palmén vilka fick igång anfallsspelet.

Försvarslinjen flyttades upp och mittbackarna Turesson/Fehrling växte in i matchen.
BK Nora skapade inte mycket i den andra halvleken!
Värmdö IF däremot tog för sig och Netteryd gjorde sin bästa match denna säsong.
Det var just ”Nicho” som låg bakom ledningsmålet efter att ha nickat fram sig själv på en fin långboll från "Addi" och forcerade fram längs högerkanten för att sen slå in ett otroligt fint inlägg vilken frigjorde Roy Sevgili inne i straffområdet.
Helt själv vid straffpunkten prickade Roy bollen på volley och satte distinkt in 1 – 0!
Hemmalaget fick en otrolig energi av ledningsmålet som kom med knappa 30 minuter kvar av matchen!

Värmdö fortsatte att trumma på vilket gav resultat kort efter ledningen. Samme man skulle göra mål efter ett exemplariskt anfall där Palmén´s kross landade hos just nämnde Roy som efter samspel med duktige inhoppare Erik Gustafsson kommer en mot en med ensamme Vestberg som inte hade en chans när Sevgili tempoväxlade förbi och sköt in 2 – 0 med vänsterfoten!
Utökningen var ett faktum och Värmdö IF var plötsligt påväg mot den första segern sedan 22 april!

Det var mycket nerver de sista 20 minuterna trots att det var Värmdö som var närmast ett mål.
Netteryd missade ett inspel från Gordon Jordell som var fenomenal under eftermiddagen!
Gordon kunde ha blivit kung denna eftermiddag om det ville sig väl, men medspelarna missade hans framspelningar och hans egna friläge gjorde målvakten Oscar Klasson en fin räddning på när de möttes ensamma 35 meter från mål! Sånär för Jordell!

Värmdö IF vann till slut matchen utan någon större forcering från bortalaget och fick med sig en seger som betyder mycket just nu!

Med 20 spelade matcher och endast sex matcher kvar utav säsongen ligger Stockholmslaget fyra poäng från säker mark.
IK Sleipner som förlorade mot Huddinge IF på Källbrinks IP fick tre utvisningar senast och kommer att få det tufft i helgen när de får besök utav topplaget IFK Haninge.

Den andra bottenkollegan Eskilstuna City, vilka avgjorde i den 94e minuten i vår sexpoängsmatch för några veckor sedan, har förlorat tre matcher i rad nu och möter redan nämnda Huddinge IF på hemmaplan kommande söndag.

Det kommer att bli en nervkittlande avslutning på denna säsong! Värmdö IF behöver inte åka så långt kommande helg då de ska gästa IFK Aspudden-Tellus vilka saknar deras fanbärare Ivar Birgersson.
Aspudden åkte på en hård smäll i helgen efter 4 – 1 mot Motala AIF borta och Värmdö IF kommer att ha allt att vinna!

Hoppas att ni kan komma till Aspuddens IP för att heja fram Värmdö IF!

Vi tack motståndarna, domarna, medföljande supportar samt den härliga personalen för en trevlig tillställning!