Herrlag

Värmdö tog andra raka segern!
2018-09-17 01:13
Värmdö IF firar ledningsmålet!

Värmdö IF tog sin andra raka seger och sin sjunde poäng på de tre senaste matcherna efter en gedigen insats som resulterade in en 2-1 vinst över hemmalaget IFK Aspudden-Tellus.

Det var ett starkt Värmdö som besökte Aspuddens IP under lördagseftermiddagen då man kom till matchen med en efterlängtad seger i bagaget. Klubben som hos många varit sedan länge har nu återhämtat sig kraftigt mot slutet av säsongen.
Nu är det nog många som undrar vart det här ska ta vägen!?

Tillbaka i truppen var Jesper Bolander som efter ett längre skadeuppehåll äntligen fick vara med sina lagkamrater på match igen!

Startelvan:

S. Nyström

A. Kotsiopoulos Holmberg - S. Turesson - M. Fehrling – E. Gustafsson (66)

L. Christensen

W. Palmén     -      N. Radulovic

G. Jordell (74)                                                            E. Ejermark (74)

M. Llobera Janglin (90)

Värmdö IF startade bäst mot ett lågt liggandes Aspudden-Tellus vilka har blandat sina resultat de senaste matcherna.
Och mycket riktigt skulle även Värmdö vaska fram de farligaste chanserna i inledningen utav matchen.
Efter ett genombrott av Nikola Radulovic så frispelade han Erik Ejermark på bortre stolpen som ensam med tom bur bara skulle lägga in bollen i mål, men i sista sekunden fälldes anfallaren av en motståndare och den duktiga domaren för dagen tvekade inte sekund när han blåste för straffspark.
Fram klev Nicholas Netteryd som inte hade nätat sen den senaste matchen föreningarna emellan (26 Maj) då han kvitterade i matchen som Aspudden-Tellus vann efter ett sent segermål.
Men trots att han fick ner målvakten åt fel håll så sköt han straffen i stolpen!

Detta störde inte borta laget som fortsatte att trumma på och efter en väl slagen hörna av Gordon Jordell så var det just Netteryd som skulle nicka in ledningsmålet för Värmdö IF, 0-1!
Detta gav energi och Aspudden tilläts inte att andas under de första 30 minuterna.

Hemmalaget kom sakta men säkert in i matchen och skapade via duktige Pashang Abdulla ett skottläge som Simon Nyström inte hade några som helst problem med att ta in i skopan.
Bortalaget fortsatte med sin aggressiva press och det centrala mittfältet fick jobba mycket bollinnehav under den första halvleken.
Erik Ejermark fick ett ypperligt läge till att utöka ledningen med huvudet, men nicken gick strax ovanför målramen.
Samma spelare fick även till skänks ett halvläge mot slutet av de första 45 minuterna som han sköt högt över.
Utöver det bjöds det inte på så många fler lägen innan halvtidsvilan!

Första halvlek slutade 0-1.

Till den andra halvleken försökte Aspudden-Tellus komma högre upp med försvarslinjerna men ett skickligt bortalag spelade sig loss från pressen och kom ofta till anfall!
Återigen, efter en fin hörna signerad Gordon Jordell skulle Värmdö IF utöka ledningen. Men den här gången gjorde yttermittfältaren allt på egen hand då hörnan gick rakt in i mål, 0-2 till Värmdö IF!

Detta gav ytterligare energi till bortalaget men även hemmalaget valde att vakna nu. Den ständigt farlige Pashang Abdulla var tuff i närkampsspelet och skapade oreda när han kom rättvänd. Det var just Pashang, som tidigare spelat i Värmdös blåa dresser, som skulle reducera med 30 minuter kvar av matchen efter ett väldigt fint kombinationsspel, 1-2!

Många i publiken trodde nog att det skulle komma en anstormning från hemmalaget, men den uteblev totalt. Det var istället ett väldigt skickligt Värmdö IF som ständigt störde hemmalagets uppspel som tog för sig och hade kommandot under 90 minuter. Nyinbytte Jonathan Eklund hade ett drömläge med huvudet, men missade i avsluts-ögonblicket. Nicholas Netteryd hade möjligheten till att göra sitt andra mål i matchen när han kom helt ensam med målvakten, men duktige Cem Alpek avvärjde friläget på ett bra sätt!

Aspudden-Tellus kom inte till några större farligheter under den andra halvleken, men skulle få ett sista läge på övertid. Bollen sköts dock ganska långt utanför och Värmdö kunde därmed bärga sin andra raka seger!

Väldigt rättvist, väldigt skönt och väldigt viktigt!

Med fem omgångar kvar ligger Värmdö IF fortfarande sist i serietabellen, men endast en poäng bakom både Eskilstuna City och IK Sleipner.
Eskilstuna City
spelade mot Huddinge IF under söndagen och trots ett tidigt 2-0 underläge i matchen så kom de tillbaka två gånger om i en match som slutade 2-2!
Norrköpings-baserade IK Sleipner förlorade stort mot serieettan IFK Haninge.

Värmdö IF har en poäng upp till kval och sex poäng till säker mark där Huddinge IF placerat sig!
En rafflande avslutning på Division 2 Södra Svealand är att vänta!

Nu till helgen kommer serietvåan IF Sylvia till Värmdövallen efter en jobbig förlust mot BK Nora i lördags!
Det blir en oerhört intressant match på Värmdövallen!

Hoppas att just du är där för att heja fram Värmdö IF!

Vi vill tacka de trevliga motståndarna och deras ledarstab som var väldigt hjälpsamma vid den olyckliga skadan i slutet av matchen.
Ett stort tack till supportarna på plats samt den duktiga domartrion!