Fotboll
Herrlag

Seger i hemmapremiären med hela 6-1
2015-04-20 08:11
Då har vi även nu sparkat igång serien på hemmaplan. För motståndet stod nykomlingen Assyriska Norrköping för. Första halvlek består av ett gediget försvarspel samt ett effektivt anfallspel. 1-0 kommer i den åttonde spelminuten då Addi vinklar in bollen från vänster in bakom backlinjen och Nicho gör en mycket bra "tajmad" löpning och stöter in premiärmålet för denna säsong på Värmdövallen. Detta skulle bara vara en början. 2-0 målet är ett mycket vackert anfall där vi gör rätt saker. Släpper bollen på få tillslag centralt i banan. Kombinerar oss framåt via vändspel. Anfallet avslutas med att vi via Erik gör ett inspel och denna gång är det William P som gör en "tajmad" löpning in bakom backlinjen och stöter in 2-0. Nästa mål är mycket vackert från det individuella. Nu är det Addis tur att hitta målet. Addi möter bollen på volley en bit utanför straffområdet och får till en väldigt bra träff och pang så har vi 3-0, det sker i matchminut 24. Vi tillåter inte Assyriska komma in i matchen. Dom gör sporadiska försök men vi kontrollerar allt som sker på plan. I den 35:e minuten är det dags för nästa individuella prestation. och återigen är det ett tillslag vi pratar om. PG trycker till från ca 25 meter på en frispark. Pang 4-0. Det blir siffrorna i paus.

Till andra halvlek är det viktigt att inte släppa in Assyriska in i matchen. Och på en hörna slagen av Luca så är det dags för Ture att nicka in 5-0 och då gick sista luften ur Assyriska. Även vi tappar lite i energi. Men med några byten så kommer dom nya spelarna in och tar för sig. 6-0 görs också av inhoppande Gebril efter ett fint förarbete av inbytte Lamin Sanneh. I slutet av matchen så reducerar Assyriska till 6-1 vilket också blir slutresultatet. Vi tar med oss att vi fortfarande är stabila in vårt sätt att uppträda på plan. Idag visade vi även effektivitet. Här näst väntar en mycket inspirerande match mot favoriten Sleipner. Vi åker dit helt utan press och har allt att vinna.