Fotboll
Herrlag

Segrar x 2
2015-06-22 09:45
Efter en tyngre period har vi likt fågel Fenix rest oss ur askan och inkasserat 2 raka segrar. Mycket viktiga segrar ska tilläggas då motståndarna likt oss hamnat i tabellens nedre regioner.

Ekerö IK vs Värmdö IF 1-3

Om vi inleder med bortamatchen mot Ekerö så startar vi den med en härlig energi. Det är rakare och lite enklare spelandes Värmdö som gång på gång sätter Ekerö-försvaret i arbete. Redan efter 5 min ger det resultat då då Bring kan trycka upp bollen i nättaket ifrån nära håll efter en hörna. Ekerös första möjlighet dröjer till 16 min in i matchen med William räddar. Spelet jämnas ut resten av halvleken men en rättvis 0-1 ledning i paus för VIF.

Andra halvlek startar lite avvaktande ifrån båda lagen men båda gängen får chansen att prata ihop sig igen redan i 53 min då en otäck skada, benbrott, drabbar en Ekerö-back. Det blir ett avbrott på 35 minuter i väntan på ambulans innan matchen återupptas. I samband med detta gör också Värmdö sitt första byte då William P går ut och ersätts av Linus. Redan 2 min  efter matchen återupptagits så gör vi 0-2. Gebril hittar Filip snett inåt bakåt som avslutar distinkt. 2 minuter senare är det dags igen då hete Gebril åter hittar djupledslöpande mittfältare i box snett inåt bakåt. Denna gång är det Kevin som hittar målet efter anfall via högerkanten.
Ekerö reducerar i 69 minuten men närmre än så kommer man inte och vi kan inkassera en härligt 3-poängare.

Värmdö IF vs AFK Linköping 3-1

Säsongen roligaste hemmamatch är traditionsenligt under den vecka föreningen "arrangerar sommarfotbollsskola". Vi lyckas återigen skapa en härlig inramning men många Värmdöiter på plats som stöd åt herrlaget. Traditionen säger också att vi är svårslagna i dessa matcher vilket inte blev något undantag denna gång.

Vi startar matchen piggt och finurligt med snabbt anfallsspel. Ledningsmålet kommer i 34 min då Kevin hittar en perfekt djupledsboll till Bring som inte gör något misstag utan sätter ledningsmålet fri med målvakten. Redan 2 min senare är det dags igen denna gång är det Gebril som på egen hand vänder bort en försvarare och kan trä in bollen i bortre med sin vänsterfot. Pausledning med 2-0.

Andra halvlek spelar vi inledningsvis kontrollerat och med stort bollinnehav men tappar efterhand initiativet i matchen och blir passiva. Reduceringen kommer efter inlägg och en stenhård nick i 81 minuten och nu är vi pressade. Vi reder dock ut stormen och Gebril kan slå i spiken i kistan på övertid då vi kan kontra in 3-1 fint framspelad av Lamin Allen.

En härlig seger i en match med fin inramning. Vi vill tacka all publik som kom och stöttade oss i denna match!