SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Pojkar -14
Välkommen till Pojkar -14!

Värmdö IF inbjuder er son till Knattefotboll för killar födda 2014. Knattefotboll är en lekfull introduktion till fotbollen och föreningslivet för både spelare och föräldrar.

 

Vill du anmäla dig och ditt barn till Knattefotboll Pojkar -14, så använder du denna länk. 

 

Våra träningstider är:

Onsdagar 16.30-17.45

Söndagar 11.30-12.30

 

Har du frågor eller vill din son provträna?

 

Kontakta vår lagledare:

Annichen Ekström

Annichen.Ekstrom@hotmail.com

0728986709

 

Alternativt vår Huvudtränare:

Niklas Annerstedt

niklas.annerstedt@gmail.com

0722187028

 

Välkomna till Värmdö IF Fotboll! 

 

Gruppschema & Gruppindelning
2021-04-30 19:00

v. 17-19

v. 20-22

v. 23-25

v. 33-35

v. 36-38

v. 39-41

v. 42-43

1, 2

1,3

1,4

1,5

1,6

1,7

1,8

3, 4

2,4

2,3

2,6

2,5

2,8

2,7

5, 6

5,7

5,8

3,7

3,8

3,5

4,5

7, 8

6,8

6,7

4,8

4,7

4,6

3,6

 

Grupp 1 Niklas & Anders (Ankan)

Alexander Annerstedt

Carl Dawrin

Evan Rosser

John Wallström

Nateo Hubert

Nils Lundgren

Odin Seffel Jorg

Otto Tamme

Philip Holmgren

 

 

Grupp 2 Jenny & Martin

Charlie Svedlund

Elias Vaahto

Fred Lidhamn

Hampus Wiggerud

Isak Zetterman Parell

Leo Forsberg

Olle Öhman

Oscar Fagerstedt

Sid Dahl

 

Grupp 3 Franck

David Wahlström

Fabian Andersson

Filip Sahlin

Frans Blomqvist

Isak Smulter

Ringo Holmberg

Ville Kahma

Wilhelm Tagg

 

Matteo Andersson

 

 

Grupp 4 Sara

Elis Bergenlind

Fred Wincrantz

Jordan Norling

Ludvig Algulin

Noel Westman

Theo Jakobsson

Viktor Ekström

 

 

Grupp 5 Sam

Albin Markgren

David Francette

Elliott Hill

Emil Egeland

Frank Assarsson Sandberg

James Wikström

Jonathan Samuelsson Lederman

Noah Talaee Mofrad

 

Grupp 6 Daniel N & Johan E

Charlie Gemzell

Elliot Hagqvist

Elton Björnfot

Frank Nyström Löfveberg

Hugo Sauer

Lucas Norgren

Troy Löf

Valdemar Rosendahl

 

Grupp 7 Mathias & Daniel L

Albin Malm

Alfred Ehilar Hägerth

Algot Strömberg

Axel Berge

Hjalmar Hedenström

Marcus Westlund

Theo Löfdahl

Wilton Ström

 

Grupp 8 Erik & Carl-Fredrik

Alve Axelsson

Alvin Hortevall

Emil Portefaix

Leo Morko

Loui Botvinson

Mathias Krantz

Melvin Fingal

Michael Constantine Nedelius

Utskick 30/4-21
2021-04-30 18:59

Hej alla föräldrar!

Här kommer ett långt men viktigt mail med tankar, reflektioner och förändringar som kommer ske framöver. Det är viktigt att ni läser och tar del av informationen.

 

Vi försöker ständigt utveckla träningsupplägg och struktur

Vi tränare jobbar hela tiden på att utveckla vår tränings struktur och träningsupplägg. Vi har haft flera möten inför denna säsong där vi diskuterat olika förslag på upplägg, vad som fungerar bäst och vad som är lättast rent logistiskt med hänsyn till antalet tränare i förhållande till antalet barn. Vi landade i att till en början starta i samma linje som förra året för att sedan utvärdera hur det fungerar. Vi brukar stanna en stund efter varje träning för att reflektera över vad som borde göras bättre och hur vi kan, med små justeringar, utveckla träningarna hela tiden. Åtgärder som gjorts är hur vi fördelar tränarna, vad vi gör med vattenflaskorna, hur vi delar in grupperna enklast, hur vi utvecklar en träning för att få bättre flyt, mindre förvirring hos barnen och mindre stök. Vi lägger även stor vikt hur vi avslutar träningarna så barnen går hem med glädje och känner att dom vill komma tillbaka.

 

Vad säger VIF om lagindelning?

Vi är idag 66 killar i P14 och en fråga som legat på bordet sedan uppstarten förra året är huruvida vi ska ha fasta lagindelningar eller inte. Förr om åren hade Värmdö IF som riktlinje att dela in barnen i olika fasta lag beroende på vilken skola dom går redan från start. Detta har dock visat sig vara förödande på lång sikt då grupperna minskar med åren och till slut ska dessa slås ihop, vilket inte varit en enkel grej då barnen ser varandra som rivaler och lagkänslan blir obefintlig. Därför är vi mycket begränsade när det kommer till fasta gruppindelningar då Värmdö IF skrivit om sina riktlinjer och inte vill att vi ska dela upp laget alls. Även fast det, så här till en början, finns många fördelar med det. Målet i hela idrotts Sverige är att ”Så många som möjligt ska spela så länge som möjligt”, så därför behöver vi tänka framåt och längre fram i tiden än bara på vad som fungerar just nu.

 

Vi vill lära känna barnen bättre!

Det vi i tränargruppen idag saknar är tiden att hinna lära känna era barn. Vi har en timme, i bästa fall två om vi hinner till båda träningstillfällena dvs, på oss att lära känna killarna. Att vi då träffar olika barn i olika konstellationer varje gång känns det ganska omöjligt. Och ju mer vi lär känna killarna desto bättre möjligheter att utveckla deras fotbolls- och lagkunskaper utifrån deras förutsättningar och behov får vi. Och vi kan också bättre följa upp om det tex varit någon konflikt osv. Detta har vi inte en chans till som det ser ut idag. Vi vill att både barnen ska få spela med sina kompisar samt lära känna nya och samtliga spelare i laget. Därför har vi klurat och tänkt hur vi enklast och snabbast uppnår detta.

 

Mindre fasta träningsgrupper med rotation kommer hjälpa oss att skapa en kontinuitet

Vi vill ’plocka russinen ur kakan’ och kunna kombinera dagens upplägg med mindre fasta träningsgrupper och har, i samråd med Värmdö IF, landat i att vi kommer dela in killarna i 8 fasta grupper. Dessa 8 grupper kommer inför varje träning sättas ihop 1 och 1 och bilda 4 större grupper på träningarna. Efter tre veckor kommer grupperna roteras och 2 nya grupper kommer paras ihop. På så sätt kommer killarna få spela med alla men ändå få spela med sina kompisar. Vi kommer ha en eller två fasta tränare i varje grupp men vid behov kommer vi behöva flytta runt lite då sjukdom och förhinder sker. Ambitionen är 4 tränare men minst 2 i varje grupp under träningarna.

 

Hur har vi delat in grupperna?

Vi har med omsorg gjort en gruppindelning med hänsyn till skola, klass och kompisrelationer men ändå mixat så alla lär känna nya ansikten och kompisar. Tanken är att detta ska gälla säsongen, men vid ev behov kommer vi självklart utvärdera och justera. Rent praktiskt under träningarna kommer vi alltid att samlas tillsammans, göra ramsan och sen ropa ut namnen i de olika grupperna, för att sedan ha varsin färg på västarna så dom lätt känner igen vilken grupp de tillhör. Vi tränare kommer även vi ha västar i samma färg som killarna så dom med lätthet hittar rätt. Vi kommer också avsluta träningarna tillsammans med ramsan som vi alltid gjort för att behålla känslan att vi är ett stort lag alla tillsammans. Vi hoppas ni ser framemot våra förändringar och att ni känner som oss, att detta kommer vara positivt för både oss tränare och killarna.

 

Ju fler ledare desto bättre träning för era barn

Vi vill också poängtera att Värmdö If är en ideell förening och att hela organisationen bygger på engagerade föräldrar som bygger hela tränarstaben i ett lag. Träningarna får högre kvalité ju fler vuxna vi är, därför behöver vi ständigt fler föräldrarna som är tränare. Idag ligger vi precis på marginalen på hur många tränare vi behöver för att få varje station rullande. Det vi saknar är fler som kan vara med och lösa konflikter, knyta skor, plåstra om och bara vara en vuxen närvaro under träningarna som peppar och stöttar killarna. För detta behövs absolut inga fotbollskunskaper. Detta gäller båda träningstillfällena men framför allt på onsdagar då vi är färre som kan dessa tillfällen. Vänligen svara återkommande på detta mail om du kan vara med. Vi ser att det står många föräldrar på sidan om planen under tärningarna och vi ser er hellre aktivt på än på sidan om.

 

Ju mer ni berättar om era barn desto bättre kan vi hjälpa dem utifrån deras förutsättningar

När vi ändå har er uppmärksamhet vill vi även passa på att uppmuntra er att gärna meddela oss om era barn har något särskilt behov. Vi vill verkligen se alla och göra vårt bästa för att killarna ska ha en positiv upplevelse på plan som möjligt. Så tveka inte att höra av er till oss eller hugg tag i oss på planen, så ska vi göra allt vi kan för att stötta er son

 

Slutligen… Nedan följer gruppindelning samt säsongschema, detta är ingenting ni behöver ha koll på då vi kommer se till att killarna hamnar rätt under träningarna, men vi vill ändå dela med oss av indelningarna såklart

Detta börjar gälla nu på söndag den 2/5-21

Mvh Ledarna

Viktig påminnelse
2021-04-25 22:10

Hej alla!
Nu är vi ett par träningar in i säsongen och killarna börjar lära känna varandra och oss ledare, vilket betyder att dom blir mer bekväma på träningarna och vissa börjar testa gränserna lite. På dagens träning fick vi ledare höra en del hårda och icke acceptabla svordomar på både svenska och engelska, vilket såklart inte är okej. Vi kommer behöva prata med killarna om deras språkbruk och hur dom behandlar varandra under träningarna och vi skulle uppskatta om ni föräldrar även kan prata med killarna hemma om detta.

Vi vill också passa på att påminna om att vi har samma restriktioner som skolorna gällande Corona. Vilket betyder att samtliga barn och ledare ska vara helt symptomfria när dom tränar. Vi förstår att lite snor kan rinna när det är kallt, men i kombination med hosta och rejält snörvlande är det inte okej. Hade barnen inte fått gå i skolan pga symptomen, får dom heller inte vistas på Värmdövallen. Vi ber er att följa restriktionerna så vi får fortsätta träna hela säsongen.

Idag var det även många som saknade ordentligt med kläder och frös väldigt mycket. Skicka gärna med en jacka, mössa och vantar om väderprognosen inte ser toppen ut. Tänk på att det alltid är kallare och blåsigare på vallen än hemma så gärna lite extra kläder som dom kan ta av än för lite kläder.

Förtydligande också om samlingsplats, på onsdagar samlas vi som vanligt på fotbollsplanen då vi har första träningstid. På söndagar vid trappan upp mot skolan eller vid längd/höjdhoppsbanan om den är ledig.

Kallelse till onsdagens träning är skickad, svara gärna på den :)

Mvh Ledarna

NY SAMLINGSPLATS
2021-04-24 14:02

Hej!
From imorgon söndag, kommer HELA konstgräsplanen vara upptagen fram till 11:30, det betyder att vi INTE får tillträda fotbollsplanen tills lagen före oss klivit av. Därför kommer vi istället samlas vid ståltrappan upp mot Hemmestaskolan istället för i mittenringen. Samlingstid 11:20.
Det är viktigt att vi inte tillträder planen innan då vi varken ska störa lagen innan oss samt av hänsyn till Coronarestriktionerna.

Påminnelse också till er 20 som inte svarat på kallelsen, vänligen gör det :)

Mvh Ledarna

Sammanfattning från föräldramötet
2021-04-07 12:39

Hej! Här kommer en sammanfattning av vad vi pratade om på föräldramötet förra veckan för er som inte kunde medverka.

Säsongen

Första träningen blir den 11/4, därefter tränar vi både söndagar 11.30-12.30 samt onsdagar 16.30-17.45 fram till den 27/6 då vi tar sommaruppehåll fram till den 8/8 då vi startar upp igen och kör så länge vädret tillåter, förhoppningsvis november ut. Under sommaruppehållet har vi förhoppningar av att kunna erbjuda lite fotbollslek för de som vill på söndagar, inga uppstyrda träningar utan mer ses och hänga lite mest för att det är kul.

Förväntningar

Vi gick igenom några punkter angående våra förväntningar på er resterande föräldrar. Dels att skapa en engagerad föräldragrupp, vilket vi gjorde under mötet, samt en cupgrupp, den är fortfarande vakant, mer info längre ner. Samt att ni ser till att barnen har rätt storlek på skor och benskydd (benskydd är det enda obligatoriska utrustningen), är mätta när de kommer till träningarna och att ni pratar gott om fotboll hemma. Vi vet och förstår att det kan kännas motigt som föräldrar att åka i väg en söndag mitt på dagen, men försök att inte visa detta för barnen. Den inställningen brukar tyvärr smitta av sig. Vi vill även att ni svarar på kallelserna, är ni osäkra, svara hellre att ni kommer, så vi kan planera med rätt antal ledare på planen.

Föräldragrupp

I år behöver vi starta upp en väl fungerande föräldragrupp. Föräldragruppens uppgifter är rätt simpla än så länge, men vi vill att den åtminstone planerar och köper in nått extra vid sommar samt höstavslutning. Sen är det självklart fritt fram att planera in vad ni vill utöver det. Vi hjälper till att skicka kallelser och information om det behövs. I framtiden ska gruppen även planera försäljningar och dylikt för att samla in pengar till lagkassan. Årets föräldragrupp är:

Susanna Wahlström (David)

Marcus Tamme (Otto)

Astrid Algulin (Ludvig)

Minna Wallström (John)

Kontaktuppgifter kommer finnas inom kort på vår lagsida på varmdoif.se

Cupgrupp

I år ska vi, tillsammans med F14, bjuda in till en 5 mot 5 cup. Detta är en fantastisk möjlighet att börja bygga vår lagkassa. Allt överskott delas med VIF, därefter fördelas det ut procentuellt beroende på antal spelare mellan lagen. Tränarna och lagledare kommer ha fullt upp med laget under cupen därför behövs en kraftansträngning från er övriga föräldrar att planera och utföra cupen. Ju mer intäkter, desto mer in till lagkassan. Lagkassan kommer att användas till inköp av material, kan tex vara målvaktshandskar, extra benskydd om någon glömmer samt bollpump. Men även anmälningsavgifter till framtida cuper vilket är väldigt dyrt. Runt 1000 kr per lag och vi är 72 spelare i dagsläget, så ska vi åka på cup behöver vi delas in i 8–10 lag. Så ja, det kommer kosta dessvärre. Så denna cup är en fantastisk möjlighet för oss att slippa sälja korvar, ljus mm. Till en början. På VIFs hemsida finns en cupmanual ni kan läsa, där står alla steg i att planera detta och vilka rollen som behövs för genomförandet. Här är en länk  Värmdö Idrottsförening - Fotboll - Startsida (varmdoif.se) svara gärna återkommande på detta mail om ni vill medverka. Vi kommer att ha möte med representanter från VIF fotbollskommitté inom en snar framtid.

Träningar samt matcher

I år kommer vi fokusera på enbart 3 mot 3 spel på liten plan utan målvakt. Detta enligt riktlinjer från svenska fotbollsförbundet. Ambitionen är att spela så mycket match det går samt anpassa övningarna så de är så matchlika som möjligt. Ambitionen är att vi ska undvika köer och att alla barn ska vara i rörelse under hela träningspasset. Vi kommer också att ha repeterande träningsupplägg så barnen känner igen sig.

Vi ska även undvika att avsluta träningarna med tävling, dvs matcher eller stafetter, då vi vill undvika att barnen går från träningen med en känsla av att ha förlorat. Vi vill att barnen ska känna glädje när dom går från planen.

Vi kommer träna med stationer som förra året, nytt för i år kommer vara att en tränare följer med samma grupp runt alla övningar och en tränare stannar och ansvar för samma övning hela träningen.

Beroende på hur Corona situationen ser ut kommer vi att planera in träningsmatcher med andra lokala lag, tex Ingarö, Gustavsberg samt mörtnäs.

Övriga frågor

Vi fick inte in så många frågor under mötet, någon lyfte träningstiden som är 60 minuter på söndagar samt 75 på onsdagar och att 75 minuter kändes lite väl långt efter en lång dag i skolan. Vi kommer inte att ha aktiv träning i 75 minuter. Utan vi kommer ta god tid på oss i samlingen och avslutningen så själva träningen blir 60 min utan att det blir stressigt, vilket vi upplevt att söndagsträningar blivit ibland. Vi kommer också sätta samlingstid 11:20 på söndagar så vi kommer igång med träningen 11:30.

 

Har ni ytterligare frågor, kontakta lagledare Annichen (annichen.ekstrom@hotmail.com) eller huvudtränare Niklas (Niklas.Annerstedt@gmail.com) , alternativt svara på detta mail.

På söndag kör vi!

Hoppas vi ses!

Ledarna P14

 

 

Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 14/04 10:00 
Fotboll - Startsida, 19/11 16:42 
Fotboll - Startsida, 29/09 08:54 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 28/04 15:27 
Värmdö IF, 12/04 11:40 
Värmdö IF, 14/01 13:28 
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif