SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Pojkar -14

Välkommen till Pojkar -14!

Värmdö IF inbjuder er son till Knattefotboll för killar födda 2014. Knattefotboll är en lekfull introduktion till fotbollen och föreningslivet för både spelare och föräldrar.

 

Vill du anmäla dig och ditt barn till Knattefotboll Pojkar -14, så använder du denna länk. 

 

Våra träningstider är:

Onsdagar 16.30-17.45

Söndagar 11.30-12.30

 

Har du frågor eller vill din son provträna?

 

Kontakta vår lagledare:

Annichen Ekström

Annichen.Ekstrom@hotmail.com

0728986709

 

Alternativt vår Huvudtränare:

Niklas Annerstedt

niklas.annerstedt@gmail.com

0722187028

 

Välkomna till Värmdö IF Fotboll! 

 

Kommande veckor
2021-06-14 22:01

Hej! Här kommer lite information om vad som händer kommande veckor.

Onsdag 16/6 - Vanlig träning

Söndag 20/6 - Avslutning - vi spelar 5 mot 5 matcher under hela träningen. Efter träningen bjuder föräldragruppen på festis och chokladbollar uppe vid konstgräsplanen uppe på skolgården. Chokladbollarna är nöt, laktos och glutenfria, samt det kommer finnas ett mjölkproteinfritt alternativ. Viktigt att svara på kallelsen till denna så vi kan planera rätt mängd fika, skriv gärna en kommentar i kallelsen om ert barn vill ha mjölkproteinfritt.

Onsdag 23/6 - Inställd pga Sverigematch

Söndag 27/6 - Lite fotbollslek/häng för dom som vill och kan

Vi har ju nämnt att vi vill fortsätta köra lite fotbolls häng under sommaren för dom som är hemma, vi väntar på ett sommarschema från kansliet och får återkomma med tider kring detta.

Hoppas vi ses :)

Mvh ledarna

Rotering av grupper
2021-05-22 19:48

Hej!

Nu har den första 3 veckors perioden gått och det är dags att rotera träningsgrupperna. Nedan följer gruppindelning och vilken färg på västarna barnen ska ha. Berätta gärna för barnen vilken färg dom ska innan träningen :) Grupperna finns sedan tidigare publicerat på vår lagsida på varmdoif.se.
Ses imorgon!

 

Nya grupper:

1,3 Röda västar

2,4 Gula västar

5,7 Gröna västar

6,8 Inga västar

Gruppschema & Gruppindelning
2021-04-30 19:00

v. 17-19

v. 20-22

v. 23-25

v. 33-35

v. 36-38

v. 39-41

v. 42-43

1, 2

1,3

1,4

1,5

1,6

1,7

1,8

3, 4

2,4

2,3

2,6

2,5

2,8

2,7

5, 6

5,7

5,8

3,7

3,8

3,5

4,5

7, 8

6,8

6,7

4,8

4,7

4,6

3,6

 

Grupp 1 Niklas & Anders (Ankan)

Alexander Annerstedt

Carl Dawrin

Evan Rosser

John Wallström

Nateo Hubert

Nils Lundgren

Odin Seffel Jorg

Otto Tamme

Philip Holmgren

 

 

Grupp 2 Jenny & Martin

Charlie Svedlund

Elias Vaahto

Fred Lidhamn

Hampus Wiggerud

Isak Zetterman Parell

Leo Forsberg

Olle Öhman

Oscar Fagerstedt

Sid Dahl

 

Grupp 3 Franck

David Wahlström

Fabian Andersson

Filip Sahlin

Frans Blomqvist

Isak Smulter

Ringo Holmberg

Ville Kahma

Wilhelm Tagg

 

Matteo Andersson

 

 

Grupp 4 Sara

Elis Bergenlind

Fred Wincrantz

Jordan Norling

Ludvig Algulin

Noel Westman

Theo Jakobsson

Viktor Ekström

 

 

Grupp 5 Sam

Albin Markgren

David Francette

Elliott Hill

Emil Egeland

Frank Assarsson Sandberg

James Wikström

Jonathan Samuelsson Lederman

Noah Talaee Mofrad

 

Grupp 6 Daniel N & Johan E

Charlie Gemzell

Elliot Hagqvist

Elton Björnfot

Frank Nyström Löfveberg

Hugo Sauer

Lucas Norgren

Troy Löf

Valdemar Rosendahl

 

Grupp 7 Mathias & Daniel L

Albin Malm

Alfred Ehilar Hägerth

Algot Strömberg

Axel Berge

Hjalmar Hedenström

Marcus Westlund

Theo Löfdahl

Wilton Ström

 

Grupp 8 Erik & Carl-Fredrik

Alve Axelsson

Alvin Hortevall

Emil Portefaix

Leo Morko

Loui Botvinson

Mathias Krantz

Melvin Fingal

Michael Constantine Nedelius

Utskick 30/4-21
2021-04-30 18:59

Hej alla föräldrar!

Här kommer ett långt men viktigt mail med tankar, reflektioner och förändringar som kommer ske framöver. Det är viktigt att ni läser och tar del av informationen.

 

Vi försöker ständigt utveckla träningsupplägg och struktur

Vi tränare jobbar hela tiden på att utveckla vår tränings struktur och träningsupplägg. Vi har haft flera möten inför denna säsong där vi diskuterat olika förslag på upplägg, vad som fungerar bäst och vad som är lättast rent logistiskt med hänsyn till antalet tränare i förhållande till antalet barn. Vi landade i att till en början starta i samma linje som förra året för att sedan utvärdera hur det fungerar. Vi brukar stanna en stund efter varje träning för att reflektera över vad som borde göras bättre och hur vi kan, med små justeringar, utveckla träningarna hela tiden. Åtgärder som gjorts är hur vi fördelar tränarna, vad vi gör med vattenflaskorna, hur vi delar in grupperna enklast, hur vi utvecklar en träning för att få bättre flyt, mindre förvirring hos barnen och mindre stök. Vi lägger även stor vikt hur vi avslutar träningarna så barnen går hem med glädje och känner att dom vill komma tillbaka.

 

Vad säger VIF om lagindelning?

Vi är idag 66 killar i P14 och en fråga som legat på bordet sedan uppstarten förra året är huruvida vi ska ha fasta lagindelningar eller inte. Förr om åren hade Värmdö IF som riktlinje att dela in barnen i olika fasta lag beroende på vilken skola dom går redan från start. Detta har dock visat sig vara förödande på lång sikt då grupperna minskar med åren och till slut ska dessa slås ihop, vilket inte varit en enkel grej då barnen ser varandra som rivaler och lagkänslan blir obefintlig. Därför är vi mycket begränsade när det kommer till fasta gruppindelningar då Värmdö IF skrivit om sina riktlinjer och inte vill att vi ska dela upp laget alls. Även fast det, så här till en början, finns många fördelar med det. Målet i hela idrotts Sverige är att ”Så många som möjligt ska spela så länge som möjligt”, så därför behöver vi tänka framåt och längre fram i tiden än bara på vad som fungerar just nu.

 

Vi vill lära känna barnen bättre!

Det vi i tränargruppen idag saknar är tiden att hinna lära känna era barn. Vi har en timme, i bästa fall två om vi hinner till båda träningstillfällena dvs, på oss att lära känna killarna. Att vi då träffar olika barn i olika konstellationer varje gång känns det ganska omöjligt. Och ju mer vi lär känna killarna desto bättre möjligheter att utveckla deras fotbolls- och lagkunskaper utifrån deras förutsättningar och behov får vi. Och vi kan också bättre följa upp om det tex varit någon konflikt osv. Detta har vi inte en chans till som det ser ut idag. Vi vill att både barnen ska få spela med sina kompisar samt lära känna nya och samtliga spelare i laget. Därför har vi klurat och tänkt hur vi enklast och snabbast uppnår detta.

 

Mindre fasta träningsgrupper med rotation kommer hjälpa oss att skapa en kontinuitet

Vi vill ’plocka russinen ur kakan’ och kunna kombinera dagens upplägg med mindre fasta träningsgrupper och har, i samråd med Värmdö IF, landat i att vi kommer dela in killarna i 8 fasta grupper. Dessa 8 grupper kommer inför varje träning sättas ihop 1 och 1 och bilda 4 större grupper på träningarna. Efter tre veckor kommer grupperna roteras och 2 nya grupper kommer paras ihop. På så sätt kommer killarna få spela med alla men ändå få spela med sina kompisar. Vi kommer ha en eller två fasta tränare i varje grupp men vid behov kommer vi behöva flytta runt lite då sjukdom och förhinder sker. Ambitionen är 4 tränare men minst 2 i varje grupp under träningarna.

 

Hur har vi delat in grupperna?

Vi har med omsorg gjort en gruppindelning med hänsyn till skola, klass och kompisrelationer men ändå mixat så alla lär känna nya ansikten och kompisar. Tanken är att detta ska gälla säsongen, men vid ev behov kommer vi självklart utvärdera och justera. Rent praktiskt under träningarna kommer vi alltid att samlas tillsammans, göra ramsan och sen ropa ut namnen i de olika grupperna, för att sedan ha varsin färg på västarna så dom lätt känner igen vilken grupp de tillhör. Vi tränare kommer även vi ha västar i samma färg som killarna så dom med lätthet hittar rätt. Vi kommer också avsluta träningarna tillsammans med ramsan som vi alltid gjort för att behålla känslan att vi är ett stort lag alla tillsammans. Vi hoppas ni ser framemot våra förändringar och att ni känner som oss, att detta kommer vara positivt för både oss tränare och killarna.

 

Ju fler ledare desto bättre träning för era barn

Vi vill också poängtera att Värmdö If är en ideell förening och att hela organisationen bygger på engagerade föräldrar som bygger hela tränarstaben i ett lag. Träningarna får högre kvalité ju fler vuxna vi är, därför behöver vi ständigt fler föräldrarna som är tränare. Idag ligger vi precis på marginalen på hur många tränare vi behöver för att få varje station rullande. Det vi saknar är fler som kan vara med och lösa konflikter, knyta skor, plåstra om och bara vara en vuxen närvaro under träningarna som peppar och stöttar killarna. För detta behövs absolut inga fotbollskunskaper. Detta gäller båda träningstillfällena men framför allt på onsdagar då vi är färre som kan dessa tillfällen. Vänligen svara återkommande på detta mail om du kan vara med. Vi ser att det står många föräldrar på sidan om planen under tärningarna och vi ser er hellre aktivt på än på sidan om.

 

Ju mer ni berättar om era barn desto bättre kan vi hjälpa dem utifrån deras förutsättningar

När vi ändå har er uppmärksamhet vill vi även passa på att uppmuntra er att gärna meddela oss om era barn har något särskilt behov. Vi vill verkligen se alla och göra vårt bästa för att killarna ska ha en positiv upplevelse på plan som möjligt. Så tveka inte att höra av er till oss eller hugg tag i oss på planen, så ska vi göra allt vi kan för att stötta er son

 

Slutligen… Nedan följer gruppindelning samt säsongschema, detta är ingenting ni behöver ha koll på då vi kommer se till att killarna hamnar rätt under träningarna, men vi vill ändå dela med oss av indelningarna såklart

Detta börjar gälla nu på söndag den 2/5-21

Mvh Ledarna

Viktig påminnelse
2021-04-25 22:10

Hej alla!
Nu är vi ett par träningar in i säsongen och killarna börjar lära känna varandra och oss ledare, vilket betyder att dom blir mer bekväma på träningarna och vissa börjar testa gränserna lite. På dagens träning fick vi ledare höra en del hårda och icke acceptabla svordomar på både svenska och engelska, vilket såklart inte är okej. Vi kommer behöva prata med killarna om deras språkbruk och hur dom behandlar varandra under träningarna och vi skulle uppskatta om ni föräldrar även kan prata med killarna hemma om detta.

Vi vill också passa på att påminna om att vi har samma restriktioner som skolorna gällande Corona. Vilket betyder att samtliga barn och ledare ska vara helt symptomfria när dom tränar. Vi förstår att lite snor kan rinna när det är kallt, men i kombination med hosta och rejält snörvlande är det inte okej. Hade barnen inte fått gå i skolan pga symptomen, får dom heller inte vistas på Värmdövallen. Vi ber er att följa restriktionerna så vi får fortsätta träna hela säsongen.

Idag var det även många som saknade ordentligt med kläder och frös väldigt mycket. Skicka gärna med en jacka, mössa och vantar om väderprognosen inte ser toppen ut. Tänk på att det alltid är kallare och blåsigare på vallen än hemma så gärna lite extra kläder som dom kan ta av än för lite kläder.

Förtydligande också om samlingsplats, på onsdagar samlas vi som vanligt på fotbollsplanen då vi har första träningstid. På söndagar vid trappan upp mot skolan eller vid längd/höjdhoppsbanan om den är ledig.

Kallelse till onsdagens träning är skickad, svara gärna på den :)

Mvh Ledarna

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 26/10 13:19 
Fotboll - Startsida, 04/10 16:11 
Fotboll - Startsida, 04/10 16:06 
Fotboll - Startsida, 16/06 10:38 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 25/11 11:41 
Värmdö IF, 11/10 15:18 
Värmdö IF, 28/04 15:27 
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif