Herrlag div 1

Hektisk vecka
2016-02-22 11:14
Liten summering efter den hektiska veckan med tre matcher på 7 dagar.

Börjar med Huddinge, första perioden börjar vi väldigt avvaktande, vi bjuder även på ett mål bakåt efter redan 54 sek. Känns som vi har svårt att komma igång idag, konstigt med tanke på att denna match betyder mycket för serietabellen. Vi får en kvittering genom Besse, dessvärre slutar perioden 2-1 till Huddinge.

Andra perioden börjar trevande, vi försöker hitta ett tempo men kommer inte in i matchen alls, efter 04:02 kommer 3-1. Matchen forsätter trevande, vi har mycket boll men hittar inte tempot och Huddinge ligger stenhårt på kontringar. 13:29 in i andra får vi chansen i powerplay där vi gör det man absolut inte får göra, släpper in ett baklängesmål, 4-1 slutar andra perioden.

Tredje får Huddinge utdelningen med två mål tätt inpå varandra, 6-1 på tavlan. 08:45 får vi åter chansen i powerplay, vad händer då? Vi får faktiskt lite utdelning, 6-2 genom Risberg, 6-3 kommer tätt inpå genom inhoppande Alf, dock blir vi lite bekväma efter målen vilket resulterar till 7-3. 12 minuter in i perioden får vi med oss ett powerplay, en bra chans att verkligen komma in i matchen. 12:11 kommer 8-3 till Huddinge, helt sjukt detta får inte hända igen!!! Känns lite som matchen börjar rinna iväg för oss, men vi får en chansen igen 8-4 och även 8-5, vi tar time out för att ta sista chansen. 20 sekunder efter vår time tar vi två utvisningar för "protest mot domslut", oerhört korkat när vi fått en gratis chans att göra nåt med matchen. Matchen slutar 9-6, grattis till Huddinge 3 välförtjänta poäng!

Matchens lirare Pontus Engström utsedd av Andreas Svensson

Då är det dax för derbyt mot Nacka, en onsdagkväll i värmdö sporthall.
Första perioden börjar i ett rasande tempo, man märker att det är två laddade lag på banan. Vi får igång ett bra tempo, dock liknande mot Huddinge släpper vi fram Nacka genom ett bolltapp på mittplan till 0-1 efter redan 29 sekunder. Vi lyckas ändå skaka av oss baklängesmålet och skapar ett bra tryck där vi får några ramträffar, åtta minuter in får vi 1-1 genom Besse, 1-1 står sig perioden ut.

Andra börjar vi lite för avslappnade och står på hälarna, Nacka däremot är med från början 1-2 och även 1-3 kommer tidigt. Vi får återigen jobba i uppförsbacke. Tycker grabbarna tar det bra, höjer huvudena och släpper på handbromsen, 15:26 kommer 2-3 genom Jonte, bytet efter kommer även 3-3 återigen genom Benjamin Kron, nu har vi tagit över matchen fullständigt! 3-3 står sig perioden ut.

Tredje börjar som vi avslutade andra, bra tempo på bollen vilket resulterar i ett powerplay till vår favör. Inge mål och inge mål bakåt, 6 sek in efter Nacka blir fulltaliga kommer 4-3 genom Petter, 14:26 får vi en riktig bjudning av Nacka som Kim förvaltar oerhört snyggt, 5-3. Nacka börjar göra en anstormning, 16:57 kommer 5-4. 17:54 tar Nacka time out. Vi jobbar hårt i boxen 19:04 kommer tyvärr 5-5 målet, tunga huvuden kommer till bänken känns som det återigen kommer bli Sudden i ett derby mellan Värmdö och Nacka, men nu blev det inte så. Petter Ericson Hållen, en av våra mest inbitna spelare, kliver fram med bara 10 sekunder efter 5-5 målet och trycker in ledningsmålet. Glädjen är enorm, tv-pucks känsla. 6-5, dags för hårt jobb i boxen igen, stenhårt jobb i slutet resulterar i 6-5 vinst till Värmdö!
En match jag tycker vi är det bättre laget, rättvist resultat, "derby är alltid ett derby".
Matchens lirare Petter Ericson Hållen utsedd av Jimmy Risberg

Lördagsmatchen mot Farsta:

Som många vet är det parkettgolv i farstahallen och ett Farsta som gillar att spela snabbt och offensivt. Det kan gå undan om vi inte är med från start.

Matchen startar väldigt försiktigt från båda lagen, ingen som vill ta initiativ.  Första perioden kan nog anses av många rätt tråkig, blir bara 1-0.

Andra perioden kliver Farsta verkligen fram, 13:33 står det 4-0 till Farsta, vi har verkligen svårt att komma in i matchen. 14:38 kliver Pierre fram med en snygg volley 4-1, Pierre är även en av dom spelare som försöker elda igång hela laget, 19:31 kommer 4-2 genom Kim. Vi går in i omklädningsrummet med en bra känsla.

Tredje perioden tar vi tag i spelet från början, bra tempo, viljan och närkamperna höjer vårt spel avsevärt. 4-3 kommer 03:19 genom Risberg. Bytet efter slarvar vi bakom eget mål som resulterar i 5-3. Vi forsätter dock att nöta på och krigar för våra mål, 09:37 kommer 5-4 genom Besse, vi forsätter att trycka på Farstas mål. Vi borde ha minst haft ett mål här om inte fler, lite dålig skärpa framför mål! Vi tar time out, samma här vi skapar ett sjukt starkt tryck mot motståndarns mål, dessvärre kontrar Farsta in 6-4 i öppenkasse, blir lätt så när man chansar i slutet. Med facit i hand, hade vi haft viljan och intensiteten som vi hade i tredje över hela matchen hade vi nog gått hem med 3 poäng.