Välkommen till Värmdö IF Innebandy Herrlag
Våra hemmamatcher livesänds på - https://solidsport.com/varmdoif

Värmdös herrar leds av duo
2020-04-24 11:00

Kommande säsong leds herrlaget i Värmdö IF av välbekanta duon Johan Svahn, 30 år, och Niklas Lundmark, 47 år.

- De gör sin tredje säsong i A-lagstaben och det gör att vi får en stark kontinuitet i verksamheten, säger sportchefen Johan Rönnkvist.

Svahn och Lundmark kommer ha ett delat ansvar för laget och man ersätter på så sätt rutinerade Magnus ”Binge” Jäderlund som lämnar huvudtränarposten.

- ”Binge” har valt att inte fortsätta hos oss, vi inom föreningen är väldigt tacksamma för det proffsiga arbete han har lagt ner i Värmdö IF dessa två år, säger Rönnkvist.

Lagledare Janette Nordahl tackar också för sig. Hon fortsätter nu i allsvenska Djurgården. Vi tackar för hennes insatser i ”Blue Whales” och önskar henne lycka till.

Johan Svahn ser fram emot en ny säsong och en ny roll som innebär en ny utmaning tillsammans med lokala innebandygurun Niklas Lundmark. Det är ett revanschsuget Värmdö som blickar framåt.

- Jag har många ideér om kommande säsong, men det känns som att laget har en stabil grund att utgå från. Efter fyra säsonger som assisterande tränare tiil ”Binge” så måste jag tacka honom för alla roliga stunder och den stora kunskap han delat med sig på och utanför innebandyplanen, säger Svahn.

Coronakrisen stoppade Värmdö den gångna säsongen. Nu tar laget, med en föryngring på gång i truppen och med Svahn och Lundmark vid rodret, nya tag.

- Vi har varit ett starkt topplag i flera år och målet är att ta steget upp i allsvenskan nästa vår, säger Rönnkvist.
Ridå
2020-03-14 20:43
Säsongen skulle stegras för Värmdös herrar med toppad form i slutet och en glödande kamp om allsvenskt avancemang.

Allt detta spolades bort när förbundet dagen innan den sista omgången beslutade att ändra spelreglerna. Plötsligt var serien avgjord för alla lag utom Älvsjö och Täby. Värmdö hade inget att spela för, kvalet var inställt.

Istället för att skjuta upp kvalet som man gör i andra divisioner och andra sporter valde förbundet att skrota kvalet till allsvenskan. Ett beslut som kraftigt ifrågasatts av de allra flesta. Ogenomtänkt och förödande för många innebandylag. Besvikelsen över förbundets sätt att arbeta är stor.

Idag vann Täby, grattis, med 13-7 över ett Värmdö som inte hade något att spela för.

Liam Åström vann poängligan i division 1 och Värmdö slutade på en tredjeplats i serien.
2020-03-13 14:16
Länken till matchen hittar ni här: https://solidsport.com/varmdoif/g/mvnj2ny8
3p.
2019-12-02 08:41
En härlig seger inkasserades mot Jakobsbergs IBF inför 286 åskådare i vår egen hemmahamn. ”Blue Whales” flöt fram till en seger med klara 10-0, och det fanns en segerregissör i Värmdö som stack ut...

Den första perioden kan sammanfattas på två sätt. Ett piggt och offensivt ”Jakan” stoppades av en storspelande Martin Ekstrand på den ena planhalvan. Med blicken mot Värmdös offensiva zon fanns kvalitet, hunger och effektivitet. 5-0 efter den första perioden var Ekstrands verk och såklart effektiviteten framåt.

Matchen avtog i intensitet när Liam Åström satte 8-0 från sin vänsterkant och halva matchen var spelad. Med uppoffrande försvarsspel kunde laget hjälpa Ekstrand att hålla nollan, vilket man sällan eller aldrig lyckas med i innebandy.

Värmdös förstafemma firade stora triumfer och svarade för fem
mål framåt och övriga femmor stod för två kassar var. Kollektivt en väl genomförd insats av samtliga 19 VIF-spelare och vi satte också stopp för ”Jakan” i vårt box play!  Matchens🐳 lirare är  ett givet val; Martin Ekstrand👍🏻

På torsdag 20:15 väntar AIK på hemmaplan. Vi ses! 🐳
Rafflande match
2019-11-27 23:07
Den gångna helgen tog Värmdö chansen att haka på i striden om en play off-plats när man besegrade formstarka tabelltvåan Älvsjö med 11-6 på bortaplan.

- Det blir alltid händelserika matcher mot Älvsjö säger sportchefen Johan Rönnkvist som var nöjd efter segern.

Det var knökfullt på den gamla träläktaren i Västertorpshallen. Publiken fick se en innebandymatch i högt tempo, många utvisningar, mängder av powerplay-mål och hör och häpna; tre Värmdöstraffar som inte resulterade.

Fram till slutet av den andra perioden har lagen följts åt, men Värmdö tar kommandot när Rönnkvist och sedan Niklas Johansson ger VIF ledningen. I den sista akten håller man undan från ett jagande Älvsjö.

Plus för många i Värmdö. Starkt att besegra Älvsjö på deras hemmaplan. Målvakt Ekstrand och starkt centerspel i alla tre kedjorna visade vägen. Niklas Johansson skadade foten men gjorde även två viktiga mål.

- Ett jävla slit å ett jävla krig! Hyfsat stolt över våran insats ikväll, meddelar ”Lillen” Johansson.

Jakan hemma på lördag. Vi ses där🐳
Lör 14/3 13:00
Lör 7/3 13:00