Välkommen till Värmdö IF Innebandy Herrlag
Våra hemmamatcher livesänds på - https://solidsport.com/varmdoif

3p.
2019-12-02 08:41
En härlig seger inkasserades mot Jakobsbergs IBF inför 286 åskådare i vår egen hemmahamn. ”Blue Whales” flöt fram till en seger med klara 10-0, och det fanns en segerregissör i Värmdö som stack ut...

Den första perioden kan sammanfattas på två sätt. Ett piggt och offensivt ”Jakan” stoppades av en storspelande Martin Ekstrand på den ena planhalvan. Med blicken mot Värmdös offensiva zon fanns kvalitet, hunger och effektivitet. 5-0 efter den första perioden var Ekstrands verk och såklart effektiviteten framåt.

Matchen avtog i intensitet när Liam Åström satte 8-0 från sin vänsterkant och halva matchen var spelad. Med uppoffrande försvarsspel kunde laget hjälpa Ekstrand att hålla nollan, vilket man sällan eller aldrig lyckas med i innebandy.

Värmdös förstafemma firade stora triumfer och svarade för fem
mål framåt och övriga femmor stod för två kassar var. Kollektivt en väl genomförd insats av samtliga 19 VIF-spelare och vi satte också stopp för ”Jakan” i vårt box play!  Matchens🐳 lirare är  ett givet val; Martin Ekstrand👍🏻

På torsdag 20:15 väntar AIK på hemmaplan. Vi ses! 🐳
Rafflande match
2019-11-27 23:07
Den gångna helgen tog Värmdö chansen att haka på i striden om en play off-plats när man besegrade formstarka tabelltvåan Älvsjö med 11-6 på bortaplan.

- Det blir alltid händelserika matcher mot Älvsjö säger sportchefen Johan Rönnkvist som var nöjd efter segern.

Det var knökfullt på den gamla träläktaren i Västertorpshallen. Publiken fick se en innebandymatch i högt tempo, många utvisningar, mängder av powerplay-mål och hör och häpna; tre Värmdöstraffar som inte resulterade.

Fram till slutet av den andra perioden har lagen följts åt, men Värmdö tar kommandot när Rönnkvist och sedan Niklas Johansson ger VIF ledningen. I den sista akten håller man undan från ett jagande Älvsjö.

Plus för många i Värmdö. Starkt att besegra Älvsjö på deras hemmaplan. Målvakt Ekstrand och starkt centerspel i alla tre kedjorna visade vägen. Niklas Johansson skadade foten men gjorde även två viktiga mål.

- Ett jävla slit å ett jävla krig! Hyfsat stolt över våran insats ikväll, meddelar ”Lillen” Johansson.

Jakan hemma på lördag. Vi ses där🐳
Sköna 3poäng
2019-11-17 22:17
Tre poäng bärgades av ”Blue Whales” men det blåste snålt och det blev ingen enkel tripp mot segern. Värmdö besegrade Åkersberga med 5-2 (1-1, 0-1, 4-0).

Matchen inleddes starkt av Värmdö inför hemmapubliken. Pålitlige Nick Ahlholm tryckte in 1-0 och det fanns bud på mera. Åkersberga tråcklade sig dock vackert fram och kvitterade till 1-1. Det blev en tät match där Värmdö försökte få grepp om tabelljumbon som försvarade sig väl och stack upp i kontringar.  I slutet av andra perioden vinner ”Ackers” några dueller och krutar in 2-1.

Period tre inleddes lovande när Petter Hållén Ericson kvitterade på volley och Liam Åström i power play bombade in 3-2 för VIF framspelad av Henke Johansson. När Åkersberga tar ut målvakten passar ”Greken” och ”Runken” på att näta. Seger 5-2 för Värmdö,skönt! Plus i ett hårt jobbande Värmdö för Martin Ekstrand, Christian Holmlund och inhopparen Adde Sylvan.
Äntligen
2019-11-03 22:45

En efterlängtad seger blev det för Värmdö IF mot Balrog. “Blue Whales” anfördes av en comebackande Martin Norling och det blev en storseger med 13-1 (4-1, 4-0, 5-0).

Formstarka Balrog låg en poäng före laget från ”innebandyön” inför matchen. Det blev dock en chocköppning för ”Demonerna” när Värmdö tog kommandot och dominerade den första perioden från början till slut. Risberg ledde förstafemman och det såg vaket ut i alla femmor som spelade resolut och intensivt.

Matchen gick på i samma spår och ett hungrigt Värmdö skapade chanser framåt. Balrog testade emellanåt Ekstrand i Värmdöburen, men utan framgång.

Det var roligt att se Värmdös noggrannhet och effektivitet. Rollfördelningen på planen var tydlig och Martin Norlings återkomst gav även tre assistpoäng och stabilitet i femman.

På tisdag väntar TT på hemmaplan. Vi ses där. 🐳

Sharks effektiva
2019-10-28 08:38
Värmdös ”Blue Whales” var i Farstahallen på besök och fick se sig besegrade med 8-5 (2-1, 3-2, 3-2).

Det var två lag i poängnöd som drabbade samman.
I den första perioden skapar Värmdö fina lägen att ta ledningen genom bla Risberg, Åström och Rönnkvist. Men det ville sig inte och istället kunde Farsta ta ledningen både en och två gånger innan Kim Johansson spräckte Farstas nolla i power play.

Den andra perioden är stark från Värmdös sida, man trummar på bra, vinner dueller och skapar chanser. Kron och Holmlund nätar från backposition. Men Farsta sticker upp och i slutet av perioden blixtrar man till sig en 5-3 ledning.

Period tre: nu väntade en anstormning av Värmdö som skulle ifatt. Dock kom det av sig rejält när Sharks omgående kan trycka in 6-3 och sedan spä på med 7-3. Ett stressat Värmdö gasade krampaktigt på för reduceringar. Det kom också två mål av kämpen Filip Rönnkvist som gav Värmdö fin vittring när man tar ut målvakten med tre minuter kvar.  Det hela slutar dock med en utvisning för bortalaget och Farsta punkterar där matchen med 8-5.

Sammanfattningsvis en match där Farsta tar vara på sina chanser och går rakt på mål. Skotten vinns av Värmdö, matchen är jämn men kontrolleras till slut rejält av Farsta, som historiskt  sett alltid är en tuff motståndare för VIF inte minst på parketten.

”Blue Whales”  har inte lyckats knyta ihop säcken i de jämna matcherna de senaste veckorna.  Marginalerna är givetvis små, men det blir för mycket av anfallspel med stort bollinnehav mot låga försvar som plötsligt tillåts sticka upp och skapa alldeles för rena målchanser framför VIF-buren.

Plus i denna match för tredjefemman, anförda av Nick Ahlholm gör man åter en stark insats.

På lördag väntar anrika Balrog på hemmaplan start 14:30.
Nyheter från sektionen
Innebandy - Startsida, 15/11 14:37