Värmdö vs Älvsjö 6-8
2016-09-19 23:19
Matchreferat Värmdö – Älvsjö

Äntligen var det dags för seriepremiär. Efter månader av förberedelser med allt från bip-tester, intervallpass, styrkepass, teoripass till träningsmatcher och lagaktiviteter var det nu dags att bekänna färg i serien. Försäsongen har gått bra och uppbyggnaden av laget i sin något nya form har sakta men säkert bara blivit bättre och bättre och vi kommer till match med gott självförtroende. Tyvärr så har vi också drabbats av några skador på försäsongen vilket är kännbart en dag som denna och vi hoppas killarna läker och kommer tillbaka snabbt.
Älvsjö kommer med full trupp och har dessutom lämnat några hemma som inte fick plats för dagen. Förra säsongen vann vi varsin match båda på hemmaplan och lagen känner varandra relativt väl. Älvsjö spelar en offensiv innebandy och är svåra att möta då de allt som oftast gör mycket mål och har mycket spring i benen.

Matchen:
Period 1:
Även denna gång sätter Älvsjö upp ett högt tempo enligt förväntan. Även om vi är beredda på det så lyckas de få med sig 2 utvisningar för slag på grund av sin fart varpå vi får spela boxplay 2 gånger innan det ens gått 10 minuter. Älvsjö lyckas inte med att göra mål i sina numerära överlägen men inte kort efter vi har blivit fulltaliga skjuter de utifrån och bollen slinker in och Älvsjö tar ledningen med 0-1 efter 09:52. Detta är inget som stressar oss utan vi repar mod genom att 26 sekunder senare kvittera till 1-1 genom nyförvärven Alexander ”Greken” Kotsiopoulos Holmberg med målet och Christoffer ”Storken” Ornered med assisten. Första perioden står sedan och väger lite och det skapas chanser åt båda håll. Med 2:40 kvar av perioden så tar Älvsjö ledningen igen och vi går till vila med underläge 1-2.

Period 2:
Vi känner att vi är bra med i matchen och ska vara lite noggrannare och spela med större marginaler i 2:a perioden och gnugga på. Tyvärr så utökar Älvsjö ledningen till 1-3 efter bara 49 sekunder vilket känns lite onödigt. Vi lyfter återigen blicken och Jens Engelberg skickar en boll på mål från pass av Vilde Westerlund som letar sig in i mål och vi är med igen när klockan står på 02:31. Vi får sedan möjligheten att spela i numerärt överläge och vi har många bud på att kvittera men Älvsjö lyckas värja sig. Efter ca 10 minuter i andra perioden så är det Älvsjö som får det lilla extra flytet och bollen studsar deras väg. Skott letar sig in från mittplan, vi gör självmål efter rörig situation framför mål och står och sover när de får ett felaktigt dömt frislag till sin fördel. Älvsjö är kvicka i tanken och påpassliga när situationerna dyker upp varpå det efter 17:42 står 2-6 till Älvsjö. Vi krigar ändå på och lyckas reducera med 4:a sekunder kvar av perioden genom Niklas ”lillen” Johansson vilket ger oss hopp inför 3:e perioden. Perioden slutar 2-4 till Älvsjö.

Period 3:
Nu går vi ner på folk och spelar på heta killar för dagen och offensiva krafter för att ge oss möjligheten att komma ifatt. Igen lyckas Älvsjö med att få dit första målet i perioden efter 03:55 och uppförsbacken känns brant nu. Vi får dock möjligheten i numerärt överläge igen och Jimmy Risberg tar chansen och sätter dit 4-7 assisterad av Axel ”Acke” Ultin och ger oss hoppet tillbaka. En väl vald utvisning av Henke sätter tyvärr oss i numerärt underläge igen mitt i vår offensiv och försök att få kontakt igen. Älvsjö utnyttjar detta och gör 4-8 med 04:51 kvar att spela av matchen. Vi kör nu allt framåt och skapar bra med chanser utan att de resulterar men får i alla fall med oss ett numerärt överläge med 02:38 kvar att spela. Nu tar vi även ut målvakt och vi lyckas reducera inte bara en gång utan 2 gånger genom Kim ”IB” Johansson men det räcker tyvärr inte till och Älvsjö inser att vi är heta och håller rutinerat i bollen de sista 30 sekunderna och stänger matchen. Vi vinner sista perioden med 3-2 men förlorar matchen med 6-8.

Summering:
En fartfylld match som säkert var kul att titta på och det finns många positiva saker att ta med sig att bygga vidare på samt en del mindre bra saker att dra lärdom av. Älvsjö är tippat i toppen av tabellen och kvalade även till allsvenskan förra säsongen och vi visar ändå att vi är bra med i spelet vilket bådar gott framöver. Kan vi dessutom få med oss ett och annat domslut, lite marginaler samt några spelare tillbaka från skadelistan så kan det bli riktigt bra framöver. Älvsjö vinner välförtjänt då de känns hetare överlag och har en bredare trupp vilket nöter ner oss denna gång.

"Man of the match" i Värmdö utsedd av Kim blev Alexander ”Greken” för sin energi och slit samt att han öppnade målskyttet för säsongen med sitt första mål i div.1 för Värmdö IF.
Nu tar vi nya tag och kommer tillbaka mer sugna och starkare än någonsin!
Nästa match spelas borta mot Hässelby i Hässelbyhallen nu på fredag 23/9 kl: 19:30.
Åk gärna dit och hjälp oss fram till säsongens först vinst!