Innebandy
Herrlag div 1

Telge vs Värmdö 6-7 SD
2016-11-24 18:51
Telge borta. Svår borta match, ett Telge som man inte riktigt har koll på, mycket juniorer men ändå vissa gubbar med rutin.. spelar snabb innebandy och skjuter överallt på banan. Min första match denna säsongen! Märker redan lite nya saker som hänt sen jag kom tillbaka.. t.ex nån Kalle anka fotbollsuppvärmning, jullarna springer som idioter. Det har ju varit ett vinnande koncept så det var bara haka på!

1:a perioden tycker jag är lite trevande, tycker vi styr matchen under dem första 10 minuterna.. skapar en del lägen men får inte riktigt in bollen, tycker vi har bra snurr på bollen. På en kontring lyckas kimpa lura upp keepern på läktaren och vi tar ledningen. 2a delen av perioden tycker jag Martin räddar oss rejält från en kvittering. Telge skapar mycket lägen och skjuter mycket från backplats och från kanterna. Så i periodpausen leder vi nästan oförkänt med 1-0.

2a perioden börjar med att Telge åker på en utvisning och vi får ett powerplay där jag får hänga mitt första mål för säsongen efter en perfekt macka av Acke. Skönt att få göra mål direkt!
Vi fortsätter trumma på och även lillen får stänka dit en balja 4 min in i perioden, ledning med 3-0.
Den klassiska bekväma ledningen, och bekväma blev vi.. Telge tuggade sig in i matchen och får in 3 raka mål på loppet av 4 minuter. Det blev alldeles för rörigt i försvarsspelet och det tog dem vara på. Greken kunde dock rädda oss ur fördärvet 14:17 in i perioden genom ett grymt skott i bortre.

Inför 3:e pratade vi om just försvaret.. att det var rörigt och att vi skulle varva ner lite och inte hetsa upp oss. Offensivt ville vi ha ner bollen djupt och inte stå och ticka så mycket boll på backen. Perioden började inte så bra dock.. jag satte handen i backen och åkte ut för liggande spel. Telge tog vara på chansen och tryckte upp den i nättaket bakom Martin.
Matchen stog och vägde och vi kändes inte lika farliga framåt. Telge hade fått energi efter sin kvittering och gjorde ytterligare 2 mål i powerplay. Ena utvisningen är dock tveksam, Telge spelaren trodde Pierres farsa var glasmästare och försökte springa rakt igenom honom. Obstruktion tydligen.
Underläge med 6-4 och klockan börjar ticka iväg. Med 2 minuter kvar tar vi ut Martin och spelar 6 mot 5. Några sekunder senare 6 mot 4 då Telge tog en utvisning. 19:18 lyckas kimpa dra iväg en handledare mot första stolpen som går in.
Vi trodde hela tiden att vi kunde kvittera, kändes positivt hela vägen och 19:35 kom kvitteringen av Risberg. Även han en handledare i första.
6-6 fulltid. Vi hade Telge i gungning efter ett hårt tryck i nummerärt överläge. Vi behövde bara trumma på så får vi hem iallafall 2 poäng till ön.
1:40 in i förlängningen tar Telge en utvisning och den uttnyttjar Kimpa med en klassisk köksvägen variant i PP. En variant som han har gjort i 100 år.
7-6 och vi har hänt matchen på 2 min.
Så jävla skön seger, sjukt hög moral i laget och känns skitkul att ta med sig 2 poäng hem till ön i min första fight för säsongen! // Jonte #91