Välkommen till Värmdö IF!
Värmdö IF bildades den 4 mars 1948 på Näsets Café i Hemmesta och vi är i dag den största idrottsföreningen på Värmdö med över 2 200 medlemmar. Föreningen bedriver verksamhet inom fotboll, innebandy, friidrott och handboll .

För oss handlar idrott om en balans mellan lekfullhet, glädje, utveckling och prestation, om positiva upplevelser i alla sammanhang.

Värmdö IF:s verksamhet bygger på engagerade ledare, föräldrar, spelare och medlemmar vars delaktighet grundas i kamratskap och idrottsglädje!

Följ oss gärna på www.facebook.com/varmdoif

Inbrott på Värmdö IF:s Kansli
2017-05-15 09:22
Natten mellan lördag-söndag så hade vi inbrott på Värmdö IF:s Kansli (Värmdö sporthall).
Ingenting av värde blev stulet men stor förstörelse har tyvärr skett i kontorslokalerna och trapphus (den dagliga verksamheten kan dock fortlöpa som vanligt).

Ev. vittnesuppgifter eller tips kring inbrottet lämnas till polisen på telefonnummer 114 14
Nova Bäcklund uttagen i Stockholms Stadslag
2017-05-12 10:03
För första gången på över 10 år representeras Värmdö IF Fotboll av en spelare i Stockholms Stadslag!
Vi gratulerar Nova Bäcklund från Värmdö IF:s flickor 02 till platsen i stadslaget och önskar henne stort LYCKA TILL!
Fotboll - DAMLAG
Igår hade vi äntligen vår efterlängtade premiär hemma på vallen.
2017-04-24 10:04, Fotboll - DAMLAG
Då var seriepremiären avklarad och vi fick starta med ett riktigt derby mot Gustavsberg.

Vi följde vår upplagda plan för matchen rakt igenom och vårt försvarsspel fungerade exakt som vi tränat. Vi fick under matchen flera glädjande bekräftelse på att vår spelidé börjar komma på plats och att hela laget jobbar som lag över hela planen. Vi kommer nu fortsätta vårt jobb med att utveckla vårt sätt att spela och fokusera på att ta nästa steg i utvecklingen.

Riktigt bra jobbat och alltid skönt att starta serien med en 3-0 seger på hemmaplan

Film om barns idrott
2017-04-20 13:35

Varje dag släcks idrottsintresset för barn i hela Sverige – även i Stockholm, på grund av vuxnas beteende och agerande runt deras träning och tävling. Så många som var femte barn upplever för hård press från föräldrar, tränare och andra vuxna. Därför lanserar nu distriktsförbunden i Stockholm inom handboll, innebandy, basket och fotboll ett gemensamt manifest, en film, tillsammans med Stockholms Idrottsförbund – för ökad medvetenhet och för att skapa förändring.

BAKGRUND

Idag är den vanligaste idrottaren elva år, efter det slutar många, alldeles för många. En av orsakerna som kartlagts är bakgrunden i den film som nu lanseras, att miljön kring barnens idrott släcker den glöd och förstör hela grunden för ett potentiellt livslångt idrottande.

Alltför mycket resurser läggs på bestraffningsärenden och samtal med missnöjda tränare och vuxna. Ideella ledare utsätts för press från föräldrar och förlorar tid och glädje genom att ta hand om vuxnas beteende i samband med träning och match, istället för att utveckla och glädja barnen. Vanligaste anledningen till att unga domare slutar döma är för att de utsätts för trakasserier, hot och att deras arbetsmiljö inte är en trygg och utvecklande miljö. De är fortfarande barn även om de är domare.

” Syftet med filmen är att skapa medvetenhet och förändring bland vuxna, tränare, ledare, föräldrar och andra personer som finns i barnens idrott. Vi vill även att barnen ska veta att vi gör detta för deras och för idrottens skull. Att vi står på deras sida.”

Cinnika Beiming, Distriktsidrottschef Stockholm

För alla barn och svensk idrotts framtid, nu arbetar vi tillsammans för att förändra. Se och dela gärna filmen i er förening!

www.barnensidrott.se
#barnensidrott

Fotboll - DAMLAG
Efterlängtad premiär stundar
2017-04-20 13:30, Fotboll - DAMLAG
Nu på söndag spelar damlaget sin efterlängtade premiär i divison 5 hemma mot nystartade Gustavsberg.
Det känns riktigt häftigt att starta med ett hemmaderby och att det är två nystartade oprövade lag gör inte saken sämre.

Förberedelserna har sett väldigt bra ut för Värmdö, och trots att vi har en del skador så har vi en stark trupp kallad till match. Vi har dessutom revanschlust efter förlusten i genrepet mot Vasastan BK där laget inte kom upp i sin rätta nivå.

Även Gustavsberg åkte på en förlust i sitt genrep mot Ingarö U och lär också vara inställda på att studsa tillbaka. Vi räknar med att få se två lag som verkligen inte vill förlora på söndag.

Kom och stötta oss i premiären, ta med familjen ner till Vallen kl 16:00 på Söndag och heja fram vårt nya damlag till en stark öppning av säsongen 2017!

Tack på förhand!

/Lagledningen