SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VIF Värdegrund

Värmdö IF – en förening för alla


Värmdö IF är föreningen för alla, oavsett om du vill idrotta själv, vara ledare eller titta på. Värmdö IF strävar efter att vara en idrottsförening som hela Värmdö kan känna stolthet över.

 

Alla barn och ungdomar som bor och vistas på Värmdö är välkomna till oss. Vår verksamhet är till för den som vill idrotta, utvecklas och ta del av vår sociala gemenskap.

Vi vill skapa förutsättningar för barn, ungdomar och vuxna att bli och förbli fysiskt aktiva. Vårt mål är att verksamheten ska ge glädje och positiva upplevelser i alla sammanhang. Vi tror det ger störst idrottslig framgång.
Detta beskriver vi i Värmdö IF Policy.


VIF-andan

 

Värmdö IF är en förening som ska förknippas med god stil, gott uppförande och bra kamratskap.


Inom Värmdö IF visar vi respekt mot andra. Framgång kan nås på många olika sätt och därför ska vi vara ödmjuka mot varandra. Vi strävar efter att agera konsekvent och rättvist och vi står för det vi har bestämt. Detta är grundläggande värderingar för oss inom Värmdö IF. Att förstå och dela våra gemensamma värderingar är en förutsättning för att nå insikt i begrepp som laganda, regler och rent spel. Det kallar vi för VIF-andan.

 

All verksamhet som bedrivs ska genomsyras av Värmdö IF´s policy och VIF-andan. Därför är det avgörande att varje ledare, tränare och vuxen genom sin kunskap och sitt omdöme bidrar och vägleder våra verksamma ungdomar inom detta område. Förutom ökad trygghet bidrar detta till bättre resultat både för laget och för den enskilde spelaren/utövaren.

 

Trivselregler

gäller alla; ledare, föräldrar, spelare/utövare, anställda och styrelseledamöter,

 

Vi bidrar alla till glädje och utveckling, öppenhet och omtänksamhet i en trygg miljö

genom att:

 

 • Bedriva verksamheten utifrån ett barnrättsperspektiv och följer FNs barnkonvention.
 • Alltid följa Värmdö IF:s policy för verksamheten.
 • Alltid värna om barnens bästa och behandla alla andra som jag själv vill bli behandlad.
 • Sköta alla uppdrag i föreningen, med en positiv attityd.
 • Alltid följa de regler som gäller i den lokal jag visats i.
 • Alltid använda ett vårdat språk och tänka på hur jag uttrycker mig inför andra.
 • Arbeta för nolltolerans mot mobbing, kränkning, utanförskap och diskriminering.
 • Agera om man ser att någon bryter mot reglerna.
 • Alltid uppträda föredömligt för att värna om Värmdö IF:s anseende.
 • Alltid vara en god förebild.

 

Kränkande behandling

gäller alla; ledare, tränare, anställda, styrelseledamöter, föräldrar och spelare/utövare.

 

 – mobbing, sexuella trakasserier, övergrepp och andra kränkningar

 

Övergrepp och trakasserier i alla dess former är oacceptabelt och oförenligt med föreningens värderingar. Precis som Riksidrottsförbundet skriver i sin policy anser vi att alla barn och ungdomar har rätt att idrotta och utvecklas i en trygg miljö och bemötas med respekt. Vår målsättning är att förhindra att någon form av kränkning sker samt att arbeta aktivt för att uppnå detta.

Policyn är till för att skapa en trygg miljö och för att se till att övergrepp inte förekommer inom Värmdö IF.

Policyn omfattar alla föreningsmedlemmars och anställdas agerande vid förekomst av kränkande handlingar mot aktiva i föreningen. Målet är att medlemmar ska känna förtroende för styrelse, anställda och ledare och törs berätta om eventuella trakasserier, kränkningar eller andra problem.

Styrelse, anställda, ledare och föräldrar i Värmdö IF har ett gemensamt ansvar för att uppmärksamma eventuella förekomster av kränkande behandling samt att säkra att åtgärder vidtas. Läs hela VIF:s Policy mot kränkande behandling.

 

 

Värmdö IF - En trygg miljö

 

En del av Värmdö IF värdegrund innehåller en Uppförandekod som vi vill ska genomsyra hela föreningen oavsett vilken roll du har; från spelare/utövare till alla unga och vuxna ledare, föräldrar, anställda eller styrelserepresentanter.

Om man ser att uppförandekoden inte följs ska man agera och ta hjälp om det behövs. Föräldrar och ledare har ett vuxet ansvar att agera direkt när något olämpligt händer eller sägs. Antingen direkt till den det berör, om det passar. Om inte detta är lämpligt eller känns bra bör man meddela en föreningsrepresentant. Det kan vara ledare, anställd eller styrelserepresentant.

 


Tobak, Alkohol och Drogpolicy


gäller alla; ledare, tränare, anställda, styrelseledamöter, föräldrar och spelare/utövare.


Värmdö IF jobbar för att motverka användande av alkohol och andra droger. Samhällets lagar och regler för alkohol och droger skall efterföljas.


Vi jobbar också för en tobaksfri miljö där ingen ska utsättas för det obehag och de hälsorisker passiv rökning eller nikotin i andra former medför. Gäller alla former av tobak (cigaretter, piptobak, snus).

I föreningens Policy mot tobak, alkohol och droger kan man läsa hur vi skall agera i dessa frågor.


Värdegrundsuppstart för fotbollen!
2024-04-03 15:50

Tisdagen den 9/4 kl 17,30 - 19,00 är det uppstartsmöte för vårt projekt VÄRMDÖ IF VÄRDEGRUNDSAMBASSADÖR! Vill du vara med som representant från ditt barns fotbollslag? Häng med på en spännande resa!

 

Platsen för mötet är på Kansliet och du anmäler dig via denna länk

Värdegrundsambassadör!
2024-03-26 12:37

Vi söker dig som vill engagera dig i föreningen/barnen/idrotten men som kanske funderar på om du har tillräckligt med kunskap för det eller inte... Glöm det, det spelar ingen roll om du har tidigare sport- eller värdegrundserfarenheter för att göra skillnad för barnen i denna fråga! 

Här kommer du att bidra till en förening där alla känner sig trygga, där gemenskapen lyser igenom och bidra till en ”VI” känsla.

Vår värdeord - trygghet, utveckling och gemenskap - är något vi tillsammans med er vill utveckla.

Vill du vara med och skapa

 • aktiviteter som är roliga, lustfyllda och som dessutom har ett bra syfte i bakgrunden 
 • trygga idrottsmiljöer för barn och unga i Värmdö IF 
 • en grupp- och individstärkande känsla i både lag och förening

Den nya rollen kommer innebära att du/ni bidrar till ditt barns lags värdegrundsarbete. Du/ni bidrar även med att skapa lätta aktiviteter för laget i samband med träning eller match - även i andra situationer såklart. Det innebär också att du som ledare betalar en lägre medlemsavgift för både dig och för ditt aktiva barn! https://www.varmdoif.se/sida/?ID=21928

Det kommer att finnas färdiga upplägg och förslag för de olika aktiviteterna, så inget behöver uppfinnas på nytt. Självklart finns det utrymme för flera Ambassadörer i varje lag, så teama ihop dig med någon/några så blir även arbetsinsatsen lite mindre. 

Forskning visar att barn som har många engagerade vuxna kring sitt idrottande, kommer att hålla på längre med sin idrott och det tycker vi är jätteviktigt! 

 

Välkommen med din anmälan - välkommen att göra skillnad som Värdegrundsambassadör i Värmdö IF! 

Gemenskap - Trygghet - Utveckling
2022-12-05 12:57

Det är Värmdö IF:s värdeord.

 

Värmdö IF lägger fokus på att utveckla både människan och idrotten. De tre värdeorden och deras betydelse är grunden för Värmdö IF. Föreningen vill att varje utövare och ledare ska känna en glädje över att vara med i föreningen på träning och tävling. Om vi som förening är med och bygger varje individs hälsa och självkänsla och sätter grunden för ett långvarigt idrottande och hälsosamt liv så kommer Värmdö IF även i framtiden vara en framgångsrik förening.

 

 • Gemenskap
 • Trygghet
 • Utveckling

 

Gemenskap: Arbeta för en tränings- och tävlingsmiljö där man uppmuntrar och stöttar varandra. 

 

Trygghet: En förening som har klara värderingar hur man som medlem i Värmdö IF umgås med andra människor både inom och utanför föreningen. Välutbildade ledare som delar föreningens värdegrund och policy. Idrottsträning i en trygg miljö byggd på utveckling för varje individ oavsett bakgrund, förutsättningar eller ambitionsnivå.

 

Utveckling: Inom föreningen har man möjlighet att utvecklas både som människa och som idrottsutövare. Hänsyn tas på lagnivå och på individnivå så att man som spelare och ledare kan stanna inom föreningen länge och känna en kontinuerlig utveckling från sin egen nivå.

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 11/06 09:46 
Värmdö IF, 30/05 14:16 
Värmdö IF, 21/05 16:09 
Värmdö IF, 06/05 15:22 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
Våra sponsorer