SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll

Fotboll - HERRLAG
Värmdö IF tillbaka i finrummet
2022-09-27 14:30, Fotboll - HERRLAG

Efter några säsonger i lokala serier, så är VIF nu tillbaka i förbundets seriesystem.

Säsongen 2023 spelar VIF i division 3!

Efter ett övertygande seriespel, så kunde de blå eleganterna från Värmdö säkra sitt mål för säsongen med tre omgångar kvar.

Målet var att hamna topp-två, men målet överskreds redan i omgången efteråt.

Då säkrade nämligen VIF avancemanget till division 3 och serievinsten i division 4 mellersta Stockholm.

 

Mariebergs SK stod för motståndet i den 21 spelomgången i Stadshagens strålkastarljus. Värmdöspelarna fick en bra start och kunde ta en tvåmålsledning redan efter 22 minuter av första halvleken. I andra halvlek fortsatte VIF sitt bolltrillande och kunde utöka sin ledning ett par gånger om. Slutresultatet skrevs till en 5-0 seger för VIF. Trots att drivande spelare både var bortresta och avstängda, kunde truppen återigen leverera som ett riktigt lag. Många byten som kunde borga för ett konstant högt tempo samt maxprestationer utan några dippar. Spelglädjen den sista perioden på matchen gick inte att ta fel på.

 

När slutsignalen ljöd så lystes hela Kungsholmen upp av ett magnifikt fyrverkeriregn samt en hel del hurrarop. Oavsett nivå eller division så är en serieseger alltid minnesvärd, så även denna. Glädje och tillförsikt blandades med svett och skumpa i det slitna omklädningsrummet på Stadshagens IP. En måndag kanske inte är den bästa dagen att fira en serieseger, men planerna har redan börjat smidas av truppens äldre garde. Ett tips för allmänheten, håll i hatten när de blå eleganterna tar sig in till City den kommande helgen. Eller för all del varför inte hänga med dem?

 

På tal om truppen, och eventuell festplanering. Det är inte säkert att alla får följa med 😊, då det är en väldigt ung trupp. Medelåldern har under höstens seriematcher ett snitt på 19,5 år.

Om man nu ska se något positivt att ha ramlat ur fotbollens finrum under några säsonger, så har det gjort att VIF nu kunnat genomföra ett generationsskifte i truppen.

Nu är laget förberett på olika utmaningar med en ”hållbar” trupp. Man har 100% av sina spelare från egna led inom kommunen, plus några från östligaste Nacka.

Inte omöjligt att några spelare kommer bli uppmärksammade och kanske testar lyckan på högre nivå, men då finns det möjlighet för andra talanger att blomma ut från Värmdös skattkista.

 

Forza Värmdö!

Fotboll - Flickor -15
VÄRMDÖ KNATTELIGA
2022-05-05 13:00, Fotboll - Flickor -15

Vi spelar just nu VÄRMDÖ KNATTELIGA

 

8/5 Värmdö IF/Värmdövallen, F/P 2015 ansvariga
 
22/5 Ingarö IF/Ingarö IP
 
12/6 Mörtnäs IF/Mörtnäs BP
 
28/8 Gustavsbergs IF/Ösby BP
 
4/9 Spelar vi BAUI-cup, länk till cupsidan: https://www.procup.se/cup/35536.htm
Vi välkomnar nyanlända!
2022-04-20 17:49

I mars välkomnades Gagik och Arman till Pojkar 13! Killarna som är 8 och 9 år har flytt krigets Ukraina. De togs emot av sina nya lagkamrater med ett hjärta format av spelarna, såklart i blått och gult. Laget ordnade med kläder, skor och benskydd. Efter träningen fick man en high-five av två killar med ett leende upp till öronen 💛💙 

 

Vi har inom föreningen nu startat en intern arbetsgrupp med syfte att samordna så att nyanlända barn och ungdomar får möjlighet att direkt komma in i gemenskapen och idrottsglädjen. Samordningsgruppen har kontakt med organisationer, skolor och alla de fantastiska privatpersoner som öppnat sina hem. 
 
Ni når oss på: samordning@varmdoif.se
Regnbågen på armen för allas lika värde
2022-04-20 17:45

I FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter står det att ”alla människor äro födda fria och lika i värde och rättigheter”. Det innebär att det inte spelar någon roll var du bor, var du kommer ifrån, vilket kön du har, vilket språk du talar, vilken politik du gillar eller om din familj är rik eller fattig. Alla ska ha samma rättigheter.

 

Värmdö IF tar ställning för allas lika värde - alla våra fotbollslags lagkaptener bär den regnbågsfärgade kaptensbindeln. 

 

Alla lag kommer även i samband med detta att ta del av dokumenten VIF-andan och Värmdö IF:s policys som reglerar föreningens värdegrunder. 

Uppstart för pojkar/flickor födda 2016
2022-04-08 09:28

I år hälsar vi tjejer och killar födda 2016 välkomna till knattefotboll i Värmdö IF! Vi introducerar lekfullt fotbollen och föreningslivet för såväl spelare som föräldrar och kommer att bilda en flick- och en pojkgrupp.

 

Vi avser att sätta i gång söndagen den 1 maj med vår första träning på Värmdövallen kl 12.15-13.15. Gemensam samling i mittcirkeln på den övre planen, den närmast Värmdö sporthall.

Ni anmäler ert barn på www.vamdoif.se under respektive lagsida eller via länkarna nedan. Vi ser fram emot att få träffa ditt barn.

 

Anmälan till F-16 via denna länk

Anmälan till P-16 via denna länk

 

När ni har anmält ert barn behöver ni delta på ett uppstartsmöte tisdagen den 19 april kl 19.00 i Hemmestaskolans åk 7-9 matsal. På mötet träffar ni bl a lagens mentorer samt Värmdö IF´s fotbollssektion.

 

På mötet informerar vi om förutsättningarna för den ideella fotbollen i Värmdö IF - hur den bedrivs, vad ni kan förvänta er av föreningen och vad ni kan se fram emot som aktiva föräldrar till spelare i våra lag. Föreningens ledare utgörs alltid av föräldrar. Tillsammans är vi Värmdö IF!

 

Har ni generella frågor kring knattefotbollen eller vår verksamhet i allmänhet är ni välkomna att ringa till Niklas Mattsson, kanslichef Värmdö IF tel: 08- 570 220 10.

 

Har ni specifika frågor kring uppstarten är ni välkomna att kontakta årets mentorer – Sandra Ericsson och Maria Norrman fotboll@varmdoif.se.

 

Vi ser fram emot att träffa ert barn och er på vallen i vår!

Värmdö IF och Gustavsbergs IF inleder ett nära samarbete kring flickor födda 2008
2022-03-11 13:30

Många av oss idrottsföreningar i kommunen brottas med problemet att våra barn och ungdomar slutar idrotta i allt yngre åldrar.

 

De senaste åren har tät dialog förts mellan framförallt Värmdö IF, Gustavsbergs IF och Mörtnäs IF hur vi tillsammans kan samverka och skapa förutsättningar så att våra unga kommuninvånare kan ges möjlighet till ett livslångt idrottande. Vi har flera goda exempel på samverkan mellan oss föreningar de senaste åren, bl.a. gemensamma utbildningsinsatser och gemensamma arrangemang för våra yngsta lirare.

 

Nu tar vi nästa steg i samverkan mellan Värmdö IF och Gustavsbergs IF.

Fr.o.m. säsongen 2022 har vi fått dispens från Stockholms Fotbollsförbund att ha ett sk. föreningsblandat lag i flickor 2008.

 

Båda föreningarnas F08 lag idag har svårt att få ihop egna lag till seriespel p.g.a. att man är för få spelare i respektive trupp och i dialog med Stockholms Fotbollsförbund har vi nu alltså möjlighet att kunna spela matcher tillsammans över föreningsgränserna.  

 

Vi är glada och tacksamma över att Stockholms Fotbollsförbund varit lyhörda och öppnat upp den här möjligheten för oss så att vi tillsammans kan erbjuda våra ca 25 fotbollsspelande 08-tjejer att fortsätta spela fotboll i sin hemmamiljö!

 

Vi ser detta som ytterligare ett lyckat steg i vår fina samverkan mellan idrottsföreningarna i kommunen!

Nyheter från våra lag
Fotboll - DAMLAG, 12/10 12:07 
Fotboll - HERRLAG, 27/09 14:30 
Fotboll - Flickor -12, 14/08 19:38 
Fotboll - Pojkar -12, 15/05 20:01 
Fotboll - Pojkar -12, 09/05 19:28 
Fotboll - Flickor -15, 05/05 13:00 
Nyheter från föreningen
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer