SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll

Välkommen till Värmdö IF Fotboll

Kul att du hittat hit. 

 

Vi är en breddförening där alla som vill spela fotboll ska få förutsättningar till en trygg arena, en härlig gemenskap med övriga spelare och ledare samt utveckling utifrån sin egen förmåga tillsammans med lagkamraterna. 

 

Vi i fotbollssektionen arbetar aktivt året om för att kunna stötta våra ledare på bästa sätt samt utveckla vår verksamhet genom olika aktiviteter, utbildningar, samtal m.m.

 

Har du några idéer om hur vi kan utvecklas tillsammans framåt och vill vara med i processen eller-/ och sektionen? 

 

Kontakta oss gärna och berätta mer, du är mer än välkommen med ditt engagemang oavsett storlek. 

 

Du når oss på: 

 

Sektionsmail:

fotboll@varmdoif.se

 

Ordförande: 

Lennart Erlandsson

lennart.erlandson@vilicamus.se

 

Sportchef Barn & Ungdom: 

Sandra Ericsson

sandra@varmdoif.se

Tel: 076 425 13 17

 

 

 

 

Värmdö IF deltar!
2024-06-04 14:26

Barn- och Ungdomskonferens 2024

På årets Barn- och ungdomskonferens den 29–30 augusti kommer Sandra från Värmdö IF Fotboll delta för att bidra till att vi tillsammans utvecklar distriktets verksamhet för våra yngre spelare! Innehållet som just nu är satt är delvis Matchklimatet, spelformerna; nivåer i 5m5 och önskemål kring 3m3, kvalserier, junior-DM m.m. 

 

Är du nyfiken, kan du läsa mer på stff.se

 

Har du frågeställningar, ideer eller något annat du önskar att vi ska ta med oss dit som utvecklar miljön och utvecklingen för våra barn och unga så mejla gärna dessa till sandra@varmdoif.se 

 

Nytt för i år!

Barn- och ungdomsfrågor är tillbaka på representantskapsmötet som hålls i november. Där röstas det om olika förändringar inom Barn- och ungdomsfotbollen.

Anmälan till Landslagets Sommarfotbollsskola 2024
2024-05-21 10:00
Lira Blågult

 

Välkommen med din anmälan till året höjdpunkt - Sommarfotbollsskolan med Lira Blågult! 

 

Detta år är det flickor och pojkar födda 2013 - 2016 som under vecka 25 och 26 kör fotboll på Värmdövallen tillsammans med våra unga ledare. 

 

Fortsättningsutbildningen Steg 2 gäller för flickor och pojkar födda 2011 - 2012 och den går under vecka 26.  

 

Anmälan sker via denna länk där du väljer vilken/vilka av veckorna ditt barn vill gå.

 

Om ditt barn går två veckor, så behöver du göra anmälan på båda veckorna. Ange att ni ska gå båda veckorna så vi uppmärksammar rabatten. Ange även om det finns syskon så vi kan dra av syskonrabatt. 

 

Kom ihåg att ange eventuella allergier/matval inför lunchserveringarna. 

 

Sista anmälningsdag är 19/5, principen är "först till kvarn" och faktura kommer från föreningen som bekräftelse på plats. 

 

Varmt välkommen med din anmälan! 

 

 

 

 

Idrottsfoto - Värmdö IF Fotboll 2024
2024-05-20 12:01

Under kvällarna onsdag 29/5 och torsdag 30/5 kör vi lagfotografering i Hemmesta Sporthall för våra fotbollslag. 

 

Här hittar du FOTOSCHEMA och BESTÄLLNINGSBLANKETT

 

 

Fotbollsklimatet - fokus under helgen!
2024-05-17 10:27

Fotboll ska vara tryggt och kul för alla. Därför har vi ett gemensamt ansvar att skapa ett bättre fotbollsklimat, på och vid sidan av planen. Spelare, ledare, domare och föräldrar, tillsammans gör vi skillnad.

 

Med Fotbollsklimatet vill Svenska Fotbollförbundet, i samarbete med sin nationella partner Bauhaus, lyfta fram goda ambassadörer som skapar en bra känsla kring fotbollen. Det kan vara klubbarna med trevligast bemötande, lagen som sprider mest positiv energi eller en uppmuntrande publik som ser bortom det egna laget.

 

Majoriteten av alla matcher som spelas har en god matchmiljö och det finns många ideella krafter och positiva händelser att uppmärksamma. Vi vill genom Fotbollsklimatet skaffa mer insikt, kunskap och uppfattning om såväl positiva som negativa händelser för att få en tydligare bild om matchmiljön runt om i landet. 

 

Bidra genom att dela din personliga upplevelse av matchen du sett med några enkla knapptryck i appen Min Fotboll.

 

Så här går det till:

Efter avslutad match skickas en pushnotis ut i appen Min Fotboll till alla som följer de aktuella lagen och befinner sig på arenan. Följaren uppmanas att svara på en kort enkät i appen med frågor avseende matchmiljön och dela sin uppfattning om matchen. Detta avser pojk- och flickmatcher i distriktsserierna i åldrarna 10-19 år. 

 

Alla svar kommer mottas av Svenska Fotbollförbundet.

 

Var gärna med och bidra till det bättre fotbollsklimatet på vår anläggning! 

 

Så tränar du barn med NPF-diagnoser
2024-05-07 13:24

Fotboll är för alla – du som ledare skapar förutsättningarna.

 

NPF står för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hur ska man som tränare agera när man har hand om barn och ungdomar med NPF?

 

En trygg och stimulerande utvecklingsmiljö

 

Spelarnas tränings- och matchmiljö påverkar i stor utsträckning deras upplevelse av fotboll. Spelare som känner samhörighet, delaktighet och glädje i föreningen fortsätter sannolikt att engagera sig i fotboll under lång tid. Ett gott ledarskap och en god miljö ger förutsättningar för att spelarna ska trivas, må bra och utvecklas. Du som ledare skapar de förutsättningarna genom ditt agerande när du möter spelarna.

 

Det är en utmaning att kunna möta alla spelare utifrån var och ens erfarenhet och individuella behov. I ditt ledarskap är det viktigt att se och bekräfta varje individ i laget. Som ledare behöver du visa förståelse, engagemang och nyfikenhet genom att lära känna personen bakom spelaren – när du gjort det kan du anpassa ditt ledarskap efter just den personens behov.

 

Du behöver vara ödmjuk inför uppgiften att leda andra människor. Ett gott ledarskap innebär att spelarna känner förtroende och tillit till dig. Detta skapar du genom ditt agerande i mötet med dem. För att skapa ett gott ledarskap, en god miljö och utvecklande träningar för alla spelare kan du med fördel använda dig av de sex principerna i Utvecklingsmiljön, som är en bärande del i Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning.

 

För att utveckla ditt ledarskap rekommenderas Svenska Fotbollförbundets tränarutbildningar, där det goda ledarskapet har en central betydelse för hur tränare och ledare kan arbeta med sina spelare.

 

Spelare med NPF-diagnos

 

I lag, oavsett kön eller ålder, kommer du med stor sannolikhet möta spelare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, även kallat NPF-diagnoser. Precis som med alla andra spelare i laget kan du genom ditt goda ledarskap möta spelarna utifrån deras behov och skapa förutsättningar där spelarna trivs, mår bra och utvecklas.

 

NPF-diagnoser är ett samlingsbegrepp för flera olika tillstånd eller diagnoser, bland annat adhd, autism, Tourettes syndrom och språkstörning. Det är framför allt sättet att tänka, bearbeta och uppfatta information som påverkas hos spelarna. En NPF-diagnos är inget som försvinner desto äldre spelarna blir, utan något spelarna bär med sig livet ut.

 

Mer information hittar du på förbundets hemsida här

 

Om du vill lyssna på på podden ovan, lyssna här. 

 

 

Nyheter från våra lag
Fotboll - DAMLAG, 31/05 07:40 
Fotboll - DAMLAG, 24/05 15:52 
Fotboll - DAMLAG, 23/05 08:49 
Fotboll - DAMLAG, 17/05 08:44 
Fotboll - DAMLAG, 08/05 13:45 
Fotboll - DAMLAG, 02/05 09:57 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 11/06 09:46 
Värmdö IF, 30/05 14:16 
Värmdö IF, 21/05 16:09 
Värmdö IF, 06/05 15:22 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
Våra sponsorer