VÄRMDÖ IF

VIF Fotboll - Utbildning Tränarskap

Innan Corona och restriktioner tog vid så hade vi påbörjat en utbildningsplan för föreningens fotbollsledare, tillsammans med de andra fotbollsföreningarna på Värmdö. Det innefattar SvFF:s tränarutbildningar, samt ledarutbildning i samarbete med Svenska Fotbollsakademin (SvFA).

Vi fortsätter nu denna utbildningsresa och nästa steg är den mycket uppskattade utbildningen TRÄNARSKAP med SvFA och Ali Amini.

Tränarskap

Vad?

Tränarskapsserie i fyra steg - Organisation, Effektivitet, Variation och Anpassning. Varje tillfälle innehåller 1,5 timme teori + 1,5 timme praktik.

Med Tränarskap får du verktygen för att göra barn- och ungdomsträningen rolig, utvecklande och stimulerande.

Tränare för flickor/pojkar 2003-2009 (11 mot 11 / 9 mot 9)

När?

Del 1) Organisation            16 maj

Del 2) Effektivitet                22 augusti

Del 3) Variation                   5 september

Del 4) Anpassning              19 september

Teori: 17,30-19,30

Praktik: 19,30-21,00

Målsättningen är att man ska gå alla 4 tillfällen.

Anmäl dig på denna länk.

Utbildningen kan ta ca. 35 ledare, OM det blir fler än så, så tillämpas först till kvarn.

Utbildningar under året

SvFF - Tränarutbildning C

Tränarutbildning C är Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning som riktar sig till tränare för åldern 6-12 år. Föreningens mål är att alla tränare ska ha genomgått denna utbildning. Mer info om utbildningen finns här.

Vi anordnar denna utbildning tillsammans med Gustavsbergs IF, Mörtnäs IF och Ingarö IF.

Följande datum kommer fotbollsföreningarna på Värmdö, tillsammans att anordna Tränarutbildning C på Värmdö.

C2: 24 april kl. 08.30-17.00

C2: 15 maj kl. 08.30-17.00

Du ska kunna delta vid båda tillfällena för att anmäla dig. Om du saknar C2, så hör av dig så får du köplats till ev. återbud.

Det går också bra att anmäla sig till någon av C-utbildningarna som Stockholms Fotbollsförbund anordnar hos andra föreningar eller i förbundets lokaler i Solna. Alla utbildningar hittar ni här.

Skicka ett mail till elisabeth@varmdoif.se om ni anmäler er till separat utbildning, så att vi vet om det.

Vi hoppas få möjlighet att arrangera ytterligare en Tränarutbildning C på Värmdö under hösten, men kan ännu inte bekräfta det.

SvFF - Tränarutbildning B Ungdom

Utbildningen är en fortsättning på introduktionsutbildningen Tränarutbildning C och leder dig vidare i din utveckling som tränare för ungdomar. Mer info finns här.

Tyvärr blev vi lite förbigångna hos förbundet vid bokning av denna utbildning inför våren och kommer därför att kunna erbjuda den på Värmdö först till hösten.

Det lutar just nu åt B1 15-16 oktober + B2 12-13 november. Återkommer när datumen är bekräftade.

Vi uppmanar er som vill och kan att anmäla er till B Ungdom som förbundet arrangerar i egen regi eller hos annan förening. Samtliga datum finns här.

ÖVRIGA UTBILDNINGAR

Vi kommer dessutom inom kort, att presentera datum för

• Clinics för mv-tränare
  • Löpteknik