Utåt sett har det inte hänt mycket i målvaktsfrågan i Sirius den senaste tiden bakom Andreas Andersson. En eller två målvakter ska som bekant in i truppen.

Att det förs diskussioner med 18-årige provspelaren William Eskelinen (tidigare BP och senast i division II-laget Värmdö) är ingen hemlighet. I veckan har Siriustränaren Kim Bergstrand pratat med målvakten och hans pappa Kaj (den förre allsvenska storskytten som även fungerar som agent/rådgivare). Något beslut är inte fattat ännu.
– Jag har inte tackat nej till någon klubb. Intresset är ömsesidigt mellan mig och Sirius och det har förts en positiv dialog mellan oss, säger Eskelinen.
När blir något klart?

– Jag ska sätta mig ned och prata igenom det här med min pappa och kolla igenom olika lösningar, men det kommer att bli klart inom kort var jag spelar nästa säsong.


För lite mer än en vecka sedan gick sajten Fotbolltransfers ut med att Sirius även är intresserat av den 34-årige förre detta AIK-målvakten Daniel Örlund (senast i norska Rosenborg). Nu har även jag via egna källor fått reda på att så är fallet. Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf vill dock inte säga något om det hela.
– Vi kommenterar bara våra egna spelare eller de som har varit här på provspel, säger Lagerlöf.

Men när jag frågade vidare om ett eventuellt telefonnummer till Örlund försa sig tränaren en aning.
– Han har så många nummer och jag känner honom sedan gammalt, men de numrena kan jag inte lämna ut. Men jag vet att han flyttade hem från Norge förra helgen.

I mina öron låter i alla det här som att Sirius och Lagerlöf har haft kontakt med Örlund den senaste tiden. Så här finns det knappast någon rök utan eld.

/Andersson