Damlag

Seger i bortamötet mot Skogås-Trångsund
2017-09-07 12:25
Ett revanschsuget Värmdö åkte till Nytorps Mosse för 3:e bortamatchen på raken, mot ett Skogås som blandat och gett men som också har levererat ett par starka resultat det senaste, t.ex. förra helgens vinst mot serietrean Hanviken.

Med lite skador i truppen så var vi tvungna till en del justeringar där en del spelare fick spela på lite ovana positioner. Matchen börjar i ganska högt tempo och Skogås trycker på. Redan i 8:e minuten gör Skogås 1-0 genom en djupledsboll mellan våra mittbackar som kanske är något passiva, men där Helena faktiskt räddar friläget. Dock är Skogås först på returen. Det bli dock också sånär på det enda misstaget vår backlinje gör i den här matchen. Tillsammans med ett kompakt och löpstarkt mittfält så gör backlinjen en av sina bästa matcher i år, och då spelar Isa på en ovan vänsterbacksposition och Linnea Lorentzon, inlånad från F02, fullständigt stänger deras vänsterkant.
Med det sagt så skapar Skogås-Trångsund ändå en hel del chanser, och även Helena får visa vad hon kan och gör en jättematch.

Vi har väldigt många chanser i första halvlek och bränner nog 4 frilägen de första 35 minutrarna. Skogås är dessutom duktiga på att ställa offside och vi springer mycket offside i första. Dock är det en riskabel taktik med endast en domare och det är på en djupleds boll från inhoppande Bisse som Emelie Karlström gör sitt första mål för kvällen på.

I slutet av första halvlek faller Angelica Ekdahl-Lundmark illa på bollen och landar på handen. Skriken av smärta var riktigt jobbiga att höra och jag tror bägge lagen blev lite tagna. Riktigt snyggt av både spelare och ledare i Skogås-Trångsund som hjälpte till både med jackor och att hjälpa Angelica av planen i väntan på ambulansen. Väl på sjukhuset visar det sig att handleden är av på 3 ställen och Angelica väntar nu på tid för operation. Vi hoppas på en snabb läketid, men tyvärr ser det nog ut som att i alla fall merparten av säsongen är över för Angelica.

I andra halvlek tar vi kommandot direkt och pressar högt. Emelie läser påpassligt av en passning till deras högerback och lyckas bryta och gå på mål. 1-2!

3-1 kommer inte långt efter när Emelie, som verkligen hade islossning ikväll, drar till långt utifrån kanten och bollen letar sig över målvakten, som står långt ute, och in i mål.

Med få avbytare och småskador lite här och var så har vi ändå bra kontroll på matchen fram tills sista 10. Skogås-Trångsund, som verkligen har blivit ett bättre lag under säsongen sen hemmamötet, försöker forcera och det är stundtals lite darrigt och rörigt, med trötta ben och ovana positioner. Återigen får Helena visa vad hon kan och har två dubbelräddningar de sista 7-8 minutrarna. Vi håller dock undan och vinner med 3-1, en seger vi ska vara väldigt stolta över. Att efter vår storförlust sist med ett tidigt baklängesmål, börja denna matchen med ett tidigt baklängesmål och sen vända och vinna, dessutom mot ett bra lag, är vi väldigt nöjda med.

Nästa match spelar vi hemma på Vallen den 17 sept. Då står Sickla för motståndet. Välkommen!