Damlag

Målkalas på Torvalla IP med 5 olika målskyttar varav en 5-målsskytt
2018-06-04 13:04
Bortamatch mot Vendelsö, en match vi sett fram emot att spela för att få revansch från förra säsongen.

Matchen drar igång och redan i 3:dje minuten hittar Vendelsö nätet bakom Helena i mål. Vi står lite på hällarna och är inte riktigt med från start. Sedan dröjer det bara ytterligare ett par minuter innan Helena gör en riktigt fin räddning på ett friläge. Tyvärr gör vi ett misstag i backlinjen och i 11:e minuten är 2-0 på tavlan är ett faktum.

Vi hänger inte läpp för det utan vi knyter näven lite hårdare och börjar peppa varandra än mer och energin är verkligen på topp. Vi tar tag i matchen och börjar att spela, det tar inte många minuter innan Maddis kommer fri och reducerar till 2-1 i matchminut 13. Strax därefter får Maddis ytterligare en boll att jobba på efter ett fint uppspel av Sandra, i 15 minuten står det nu 2-2 på tavlan.

Vi fortsätter att behålla trycket och skapar flera chanser men kommer inte riktigt till i avsluten och vår backlinje har snabbt lärt sig att plocka upp deras anfallare.

I 27:de minuten har vi vänt matchen genom Maddis på en fin ass från Bisse, en boll som dimper ner perfekt framför Maddis fötter.

Vi fortsätter att trycka på och Vendelsö börjar mer och mer tappa energin, i 36 minuten kommer Emelie loss på vänsterkanten och skär av in mot straffområdet, Vendelsös målvakt gör en väldigt fin räddning som dock ger Emelie chansen igen. Trots två släppta returer lyckas vi inte få bollen att hitta nätet.

Precis innan pausvilan har vi ytterligare en riktigt farlig chans, men bollen slickar utsidan på stolpen och vi går till halvtid med 2-3 på tavlan.

När vi kommer ut på planen igen är vi fyllda med självförtroende och fortsätter att spela väldigt bra och underhållande fotboll. Vi rullar runt bollen och stressar inte fram utan låter lägena komma till oss. I 51 minuten hittar Maddis en perfekt passning till Frida Bergström som sätter 2-4.

En snett inåt bakåt pass ett par minuter senare håller även den på att ge utdelning, rensningen från Vendelsö är väldigt nära ett självmål.

Vårt fina spel fortsätter och vi hittar många fina kombinationer, en chipp över backlinjen från Bisse till Maddis som sedan lobbar över målvakten ger en ribba ut.

I 65 minuten hittar Björk fram till Maddis och 2-5 är ett faktum.
Nu har vi så mycket energi och positivitet i laget och Vendelsö hänger mer och mer med huvudena även om de självklart fortsätter att kämpa och spela.

I 68:de minuten är det Bergström som hittar fram till Maddis som blir ren med målvakten, en bredsida senare och 2-6 kommer upp på tavlan.

I 75:e minuten får vi en frispark mellan straffområdet och mittplan, Frida Carlberg trycker till bollen som går rakt i mål. 2-7!

Alldeles strax därefter kommer Emilie runt på vänsterkanten, skottet räddas av målvakten men returen går ut till Nessi som sätter bollen i nätet och 2-8 kommer upp på tavlan.

I 83:de minuten bryter sig Björk loss i straffområdet och dunkar in 2-9 och det är också slutresultatet från dagens match på Torvalla IP. En skön revansch från förra året!

Dagens plus: Går till vår fantastiska mentala inställning, trots 2 mål i baken tar vi tag i matchen och vänder den helt och hållet. Ett stort plus också till vårt fantastiska mittfält som hittar så många fina bollar upp till anfall att förvalta.