Sent poängtapp hemma mot Rågsveds IF
2019-05-07 11:04
Fotograf: Andreas Björklund

Söndagens match mot Rågsveds IF, vår andra för säsongen, blev en jämn historia.

Vi startar lite trevande första 5 minuterna och åker på ett baklänges mål på en hörna följt av ett flipperspel i vårt straffområde som till slut landar hos Rågsveds nr 15 som lite för enkelt får trycka in bollen utan nån vidare press på sig.  Men sen hittar vi rytmen, hittar varandra bra i uppspelsfasen och skapar tidigt en hel del lägen och första halvlek kontrollerar vi bra, även om framförallt rågsveds fysiska spel samt Rågsveds vindsnabba nr 8 på vänsterkanten hela tiden hotar oss. Som tur är har även vi en vindsnabb spelare i Tova Karlsson på den kanten som löser uppgiften att stänga nr. 8s djupledslöpningar med bravur.

Vi skapar många lägen i första halvlek, 4-5 frilägen och ett par andra kvalificerade lägen i Rågsveds straffområde och borde nog stängt matchen i första halvlek. Men Rågsveds målvakt gör en lysande match och står emot trycket. Vi lyckas dock göra två mål i första; Maddis på friläge på båda varav det första är rakt i mål och det andra räknas in som självmål efter ytterligare ett skott av Maddis, som räddas av målvakten men tar på ett Rågsvedsben och in.

Ledning i paus. Andra halvlek startar Rågsved med en massiv press. Det öppnas upp ganska mycket ytor pga det, men vi lugnet vi hade i första halvlek finns inte längre. Kanske pga av trötthet, kanske nerver, men vi lyckas helt enkelt inte etablera spelet ordentlgit och börjar falla in i Rågsveds spel att slå långt. Ett spel som passar Rågsved då de är starka fysiskt och sliter hårt i pressen.

I 62:a minuten kommer då 2-2 målet. Nr 8 i Rågsved som har en riktigt bra dag och verkar outtröttlig får utdelning efter en aningen passivt försvarspel av oss.

Vi fortsätter skapa frilägen men har otroligt svårt att slå Rågsveds målvakt, men i den 68:e matchminuten är Frida Haglund påpassligt med på en retur från ytterligare ett räddat friläge av Rågsveds målvakt och smäller upp 3-2 i nättaket.

Resten av matchen får vi försvara oss mycket och många börjar bli trötta. Vi åker på några småskador som resulterar i byten. Även några Rågsvedsspelare får byta pga av skador eller känningar, då det är en tuff match med ganska högt tempo och fysiskt spel.

Det ser helt ok ut, även om Rågsved trycker på. Men så kommer kallduschen i den 87:e. Helena räddar ett friläge, men bollen studsar lite oturligt över henne och vi hinner inte få bort bollen innan Rågsved hinner få en fot på den och stöter den i mål.

Bittert att återigen tappa poäng sent i matchen, även om det kanske var rättvist. Vi kontrollerade första halvlek och Rågsved var starkare i andra.

Vi tackar Rågsved, domare och publik för en bra och tuff match. Nu laddar vi om för YTTERLIGARE en hemmamatch på söndag 16:00. Denna gång mot BKBK. Välkomna då!