Fotboll
Damlag

En hedersam 1-0 förlust mot Mälarhöjden
2019-08-27 09:25

Tredje matchen på 8 dagar och en lång vecka går till sitt slut. Vi tar oss till Mälarhöjden för en tuff bortamatch mot serietvåan MIK med en lite lätt sargad trupp. Några bortfall, en hel del ömma kroppar, men samtliga motiverade efter den senaste tidens lyft både moraliskt och spelmässigt.

Det är dock Mälarhöjden som börjar bäst. Ett duktigt lag med många bollskickliga spelare och mycket rörelse i sitt anfallsspel. Vi får jobba hårt i vår defensivt och gör det väldigt bra, men våra kontringar funkar inte alls och de första 15 minuterna slår vi bort alldeles för många enkla passningar som gör att vi tappar boll och blir återigen tillbakapressade.

Mälarhöjden radar upp chanser, dock de flesta utifrån pga. ett lysande försvarsspel av vår backlinje och centrala spelare. Mälarhöjden spelar ett fint kortpassningsspel och vi får jobba hårt. Tova räddar en boll på mållinjen, Helena får boxa bort några hörnor, vi blockerar skott och spelar väldigt uppoffrande.

När vi passerar ca 30 minuter har vi inte haft ett skott på mål. Men vi jobbar hårt för varandra och succesivt börjar passningarna bli bättre i uppspelen och vi jobbar oss in lite mer i matchen. Vi saknar dock skärpa i de avgörande passningarna och har fortsatt svårt att skapa riktiga målchanser. Sista 10 på första halvlek är ganska tempofattiga från båda lag, vilket inte är konstigt.

Andra halvlek börjar lite som första. Mälarhöjden kommer upp med mycket folk och tar ganska stora risker med mycket överbelastning med sina ytterbackar. Vi har till en början lite svårt att hantera det och de gör 1-0 redan 3 minuter in i andra halvlek när vi flyttar över för hårt och tappar den bortre spelaren som på Mälarhöjdens spelvändning blir ren med bollen och kan enkelt spela in den i straffområdet för ett placerat enkelt men snyggt avslut.

Vi jobbar oss in i matchen och håller vårt tempo medans Mälarhöjden tycks slå av lite på takten. Kanske börjar de bli trötta, men vi får mer och mer ut av vårt spel och i den 50:e minuten får vi ett 3 mot 1 läge, med ett spel snett inåt bakåt på Rebecka som tyvärr träffar rakt på målvakten.

Tove Bergström gör sin första match för året och direkt efter att hon har blivit inbytt får hon en passning i sidled från ”Maddis” centralt vid straffområdeslinjen men går för mycket på kraft och bollen går precis ovanför ribban. Riktigt nära!

Nu är det mer och mer Värmdö. Vi kommer på fina kontringar och är ofta övertaliga i våra anfall. Vi radar upp många fina chanser och vid ett tillfälle har vi 3 solklara chanser inom loppet av 3-4 minuter där något av dem borde resultera i mål, men idag funkar inte målskyttet. Mälarhöjdens mittbackar jobbar hårt i djupled och är tyvärr ofta först på sista passen, lite också pga. felvärderingar i våra löpvägar in i boxen. Mälarhöjdens målvakt gör också en fin räddning på ett skott snett utanför straffområdet som hon petar ut till hörna.

85:e matchminuten. ”Maddis” spelas fri av Linnéa i djupet. Offside? En felbedömning på nästan 3 meter då mälarhöjdens mittback släpar. Surt.

I matchens sista minut får vi dessutom ett två mot noll läge som vi bränner och det är signifikativt för vår andra halvlek.

Vi gör en strålande insats mot ett duktigt och bollsklickligt Mälarhöjden där vi nog tycker att vi förtjänar minst oavgjort, efter strålande försvarspel och en andra halvlek där vi aldrig slutar jobbar men inte får utdelning på våra chanser.

Nu väntar våra två sista hemmamatcher för säsongen, matcher som vi ska vinna för att säkra kontraktet i div3. Först ut är Järla den 1 sep, följt av Ösmo den 8 sep. Vi behöver allt stöd vi kan få och har en uppåtgående formkurva! Hoppas vi ses på vallen!